Meta a creat un nou supercomputer de inteligenţă artificială. Acesta va fi cel mai rapid din lume

Meta a creat un nou supercomputer de inteligenţă artificială. Acesta va fi cel mai rapid din lume
Foto: Facebook/Meta.

Meta Platforms Inc a anunţat luni, 24 ianuarie, că specialiștii din cadrul companiei  vor reuși să construiască un nou supercomputer de inteligenţă artificială. Supercomputerul va fi finalizat,  la mijlocul anului 2022. Acesta va fi cel mai rapid din lume.

Meta a precizat, într-o postare pe blog, că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască modele de inteligenţă artificială mai bune care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este dăunător, relatează Agerpres.

”Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers”, au precizat reprezentanții companiei.

Specialiștii Meta au precizat că au colaborat cu echipe de la Nvidia Corp, Pure Storage Inc şi Penguin Computing Inc pentru a construi supercomputerul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:04 - Cod galben de vânt puternic, luni dimineața. Rafalele depășesc 100 km/h, la munte
07:48 - Prima reacție a lui Putin după ce a câștigat al cincilea mandat. A avertizat asupra declanșării celui de-Al Treilea Război Mondial
07:19 - Putin vrea să întărească armata Rusiei. Protestul „prânzul împotriva lui Putin” nu a avut efect
23:52 - Marcel Ciolacu, despre decizia BEC privind Dreapta Unită: N-am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat. Din BEC fac parte șapte judecători de la Înalta Curte. S-a apucat Ciolacu să îi sune? Nu știu cum îi cheamă
23:27 - Marcel Ciolacu, despre interdicțiile lui George Simion: E o decizie administrativă întemeiată. Nu țin de unirea României cu Moldova, că presupun că România n-a vrut să se unească și cu Ucraina
23:09 - Ludovic Orban: Voi depune plângere penală împotriva premierului Ciolacu, a ministrului Justiției și a celorlalți miniștri care au contrasemnat OUG privind alegerile. Voi depune și împotriva lui Renate Weber dacă nu o atacă la CCR (VIDEO)
22:50 - Simona Halep a aflat numele adversarei din primul tur de la Miami Open. Duel de foc cu un fost număr 2 mondial
22:36 - Marcel Ciolacu: Avem un proiect comun cu Comisia Europeană, va fi cea mai modernă fabrică de pulberi pe teritoriul României. E o investiție de aproape 400 de milioane de euro / Este exclus ca România să fie atacată armat de Rusia
22:12 - Dreapta Unită atacă decizia BEC la Înalta Curte. Cătălin Drulă: Pe umerii judecătorilor stă o decizie foarte importantă pentru democrația românească / Un reprezentant ÎCCJ din BEC a fost de acord cu aprobarea Alianței (VIDEO)
21:51 - Ludovic Orban: Nu există niciun motiv legal pentru a respinge înregistrarea alianței Dreapta Unită. Ceea ce face actuala putere afectează grav democrația (VIDEO)