Meta a creat un nou supercomputer de inteligenţă artificială. Acesta va fi cel mai rapid din lume

Meta a creat un nou supercomputer de inteligenţă artificială. Acesta va fi cel mai rapid din lume
Foto: Facebook/Meta.

Meta Platforms Inc a anunţat luni, 24 ianuarie, că specialiștii din cadrul companiei  vor reuși să construiască un nou supercomputer de inteligenţă artificială. Supercomputerul va fi finalizat,  la mijlocul anului 2022. Acesta va fi cel mai rapid din lume.

Meta a precizat, într-o postare pe blog, că noul său SuperCluster de Cercetare în domeniul inteligenţei artificiale (RSC) va ajuta compania să construiască modele de inteligenţă artificială mai bune care pot învăţa din trilioane de exemple, să lucreze în sute de limbi şi să analizeze împreună texte, imagini şi videoclipuri pentru a determina dacă un conţinut este dăunător, relatează Agerpres.

”Aceste cercetări vor ajuta nu numai la menţinerea siguranţei oamenilor în cadrul serviciilor noastre în prezent, ci şi în viitor, pe măsură ce construim metavers”, au precizat reprezentanții companiei.

Specialiștii Meta au precizat că au colaborat cu echipe de la Nvidia Corp, Pure Storage Inc şi Penguin Computing Inc pentru a construi supercomputerul.

Urmăriți B1TV.ro și pe