Siemens părăsește piața rusă. Compania are 3.000 de angajați în Rusia

Siemens părăsește piața rusă. Compania are 3.000 de angajați în Rusia
Foto: Hepta/DPA Images / Daniel Karmann.

Siemens a anunţat joi, 12 mai, că se retrage de pe piaţa rusă din cauza războiului din Ucraina, transmite Reuters, citat de Agerpres. Gigantul mondial are aproximativ trei mii  de angajaţi în Rusia, iar anterior anunţase că a decis să nu ia parte la noi proiecte după invazie.

Siemens are 3.000 de angajați în Rusia

„Ne alăturăm comunităţii internaţionale în condamnarea războiului din Ucraina şi ne concentrăm pe sprijinirea angajaţilor noştri şi furnizarea de ajutor umanitar.

Am anunţat joi decizia noastră de a efectua un proces ordonat de lichidare a activităţilor noastre industriale din Rusia”, precizează Roland Busch, managerul general al companiei germane.

Reprezentanții Siemens susțin că se confruntă cu dificultăți financiare în primul trimestru din 2022, din cauza pierderilor la divizia care produce trenuri.

Potivit sursei citate, în primele trei luni din acest an, profitul net s-a înjumătățit la 1,21 miliarde de euro, compania înregistrând pierderi de active de 600 milioane de euro din cauza problemelor din Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:50 - Val de reacții negative, după ce Cleopatra Stratan l-a jignit pe Bursucu, în direct. Artista a avut o replică la care nimeni nu s-ar fi gândit
10:27 - Un șofer din Canada, la un pas să-și piardă viața. Mașina Tesla în care se afla a luat foc din senin
10:04 - Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a vorbit despre momentul în care s-a întâlnit cu Putin. Ce i-a transmis liderul de la Kremlin despre România
09:44 - Un expert militar rus a explicat la televiziunile de stat de ce armata lui Putin nu poate cuceri orașe importante: „Am risca pierderi majore doar pentru a ne pune steagul în centrul orașului”
09:22 - Volodimir Zelenski susține că Rusia trebuie recunoscută ca fiind un stat terorist: „Teroarea a devenit singura formă de acţiune a statului rus în raport cu Europa”
09:05 - Ruben Ostlund, câștigătorul trofeului Palme d’Or. Lista câștigătorilor Festivalului de Film de la Cannes 2022
08:43 - Cod galben și portocaliu de vijelie în toată țara. Vremea se menține una ploioasă și instabilă
08:11 - Șeful Roscosmos anunță că Rusia și China sunt pregătite să construiască o bază științifică pe Lună
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor