WhatsApp lansează 3 noi aplicaţii pe care utilizatorii Windows, mai ales, le aşteptau de mult

WhatsApp lansează 3 noi aplicaţii pe care utilizatorii Windows, mai ales, le aşteptau de mult
Foto: Pixabay

WhatsApp, probabil cea mai populară aplicaţie de mesagerie din lume, vine cu noi surprize pentru utilizatori. Opţiunea pentru Windows este disponibilă pentru download pe Windows Store.

Această versiune este bazată pe Universal Windows Platform (UWP), noul format dezvoltat de Microsoft pentru aplicații Windows. Asta înseamnă că noul client WhatsApp dispune de integrare completă cu sistemul de notificări Windows, precum și o interfață adaptabilă la diferite formate de ecran, începând cu tablete și laptopuri compact, până la televizoare și PC-uri echipate cu monitoare de mari dimensiuni.

Prima dintre aplicatii este una combinate pentru iPadOS si MacOS, ea fiind bazata pe Mac Catalyst, iar asta permite folosirea aceluiasi cod sursa pentru ambele aplicatii fara a fi necesara dezvoltarea separata pentru fiecare sistem de operare.

Aplicaţia are o nouă funcţie

Trebuie menţionat că aplicația dispune de o nouă funcție writing pad și suport pentru conectarea de pe dispozitive multiple, ceea ce înseamnă că nu vei avea nevoie de smartphone pentru a accesa de pe PC contul tău de WhatsApp.

În plus, conversațiile începute pe PC vor putea fi continuate pe smartphone și vice-versa, aplicația asigurând sincronizarea automată a istoricului de mesaje.

Tags: