Prognoza meteo pentru finalul lui ianuarie și luna februarie 2022. Când vine gerul și când se instalează temperaturile de primăvară

Prognoza meteo pentru finalul lui ianuarie și luna februarie 2022. Când vine gerul și când se instalează temperaturile de primăvară
Foto: Pixabay.com

Meteorologii ANM au emis estimările meteo pentru finalul lunii ianuarie și luna februarie din 2022. În prima parte a următoarelor 4 săptămâni, vremea va fi geroasă, urmând ca mai apoi maximele diurne să crească brusc. Ulterior, la începutul lunii februarie, vor urma zile cu temperaturi minime extreme, valori mai mici față de cele obișnuite pentru această perioadă a anului.

În cursul weekendului 21 – 23 ianuarie, reamintim că este în vigoare un cod galben de ninsori viscolite și polei, în special în regiunile montane.

Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Cum va fi vremea la finalul lunii ianuarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice și în extremitatea de sud-est a țării, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în zonele montane. În restul teritoriului, temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sud-estice, dar și local excedentar la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 31 ianuarie – 7 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte, local în centru și la munte.

Cantitățile de precipitații vor avea o tendință deficitară în regiunile estice, sudice și vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în luna februarie 2022

În intervalul 7 – 14 februarie, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Între 14 și 21 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sudică a țării.

Urmăriți B1TV.ro și pe