Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora

Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestora

Blugii au ajuns, în ultimele două secole, să devină cel mai uzual element de vestimentație, pe aproape toate continentele.

Îndrăgiți de cei mai mulți dar și detestați de unii, aproape că nu există vreun european căruia să-i lipsească din garderobă vreo pereche de jeans.

Primii blugi erau confectionati dintr-un material tare și rezistent destinat acoperirii coviltirelor căruțelor iar ulterior, faimoșii cowboys i-au folosit pentru îmbrăcămintea de la ferme.

Curiozități despre…cel mai mic buzunar al blugilor

O serie de accesorii și croieli definesc ideea de blugi: chiar și cei care îi poartă astăzi zilnic, probabil s-au întrebat, măcar o dată, la ce folosește, de exemplu, buzunarul mai mic, separat de celelalte patru, prins cu capse.

Așa cum relateaza pe blogul oficial, Levi Strauss a introdus al cincilea buzunar ca o măsura de protecție pentru ceasurile de buzunar, de aici, si numele Watch Pocket.

După disparitia ceasurilor de buzunar, acesta nu a devenit chiar inutil, fiind azi folosit de pentru purtarea brichetei, a cardurilor sau a unor chei.

Dar la începuturile istoriei blugilor, acest mic buzunar mai folosea la ceva. Pantalonii din această stofa rezistentă erau purtați de căutătorii de aur care foloseau buzunarul mic de la blugi pentru micile pepite din aur pe care le găseau în vitregiile vremii și care puteau fi mai ușor păstrate în locul respectiv.

De ce au blugii buzunarele prinse cu capse metalice

Primii blugi inventați de Levis Strauss aveau patru buzunare: unul la spate și două în față (dintre care unul mare și unul mic). Ulterior, modelul a fost schimbat și a ajuns la varianta cu cinci buzunare, așa cum o știm azi.

Legenda spune că soția unui muncitor a mers la un croitor celebru al vremii, pe nume Jacob Davis, căruia i-a cerut să-i facă soțului său niște pantaloni mult mai rezistenți; meseriașul a decis să pună capse pe zonele cele mai predispuse la descusut, precum buzunarele sau fermoarele. Ideea respectivă a fost un real succes și s-a păstrat de-a lungul timpului.

Conform site-ului amintit al Levi Strauss, „Davis nu avea banii necesari pentru a breveta tehnica de utilizare a niturilor, el a apelat la Levi Strauss pentru a vedea dacă este interesat să aplice cu el. În 1873, perechea a primit un brevet pentru „îmbunătățirea deschiderilor de buzunar de fixare”. Aceasta a fost nașterea a ceea ce știm acum ca jean albastru. Astăzi, niturile continuă să consolideze și să consolideze cele mai vulnerabile părți ale blugilor noștri.

Este demn de remarcat faptul că Levi Strauss & Co. a fost prima companie care a făcut pantaloni nituite, creând o nouă categorie de îmbrăcăminte de lucru.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:49 - SBU, acțiune în forță la Eparhia Cernăuților și Bucovinei. Arhimandritul Nikita ar fi fost găsit alături de un minor în lenjerie intimă (VIDEO)
23:28 - Incendiu sâmbătă într-un complex comercial din Timișoara. Pompierii au intervenit de urgență
23:13 - Doi pietoni au fost loviți mortal de o mașină, în Argeș. Șoferul, un bărbat de 83 de ani, acroșase înainte și un biciclist, dar a părăsit locul accidentului
22:58 - Argentina a învins Mexicul și a obținut o primă victorie la Cupa Mondială din Qatar! „Pumele” s-au descătușat după golul lui Leo Messi
22:35 - Gheorghe Ialomițianu: Există presiuni și la nivel guvernamental, și la nivelul ministerelor pentru a se merge pe importuri. Se dau comisioane și la importul de cărbune (VIDEO)
22:12 - Elon Musk: Sunt în regulă cu faptul că Trump nu postează. Important este că Twitter a corectat greșeala gravă de a-i suspenda contul
21:47 - FIFA, procedură împotriva Serbiei după meciul cu Brazilia de la Cupa Mondială. Fotbaliștii sârbi au afișat un steag cu Kosovo făcând parte din țara lor
21:21 - Președinta Katalin Novak, cel mai înalt oficial al Ungariei care vizitează Ucraina după începutul războiului. Ea spune că Budapesta are „150.000 de motive” să sprijine Kievul
20:53 - Rusia, „profundă șocată” de moartea ministrului de externe din Belarus. Serghei Lavrov și Vladimir Makei ar fi urmat să aibă o întâlnire chiar luni
20:38 - Cel puțin o persoană a murit după alunecarea de teren de pe insula italiană Ischia. Oficialii italieni se contrazic pe bilanțul victimelor (FOTO, VIDEO)