Când se va desfășura Selecția Națională a Eurovisionului. Randi și Alexandra Ungureanu, printre jurații concursului

Când se va desfășura Selecția Națională a Eurovisionului. Randi și Alexandra Ungureanu, printre jurații concursului
Românii vor afla în 5 martie cine va reprezenta țara în Italia. Foto: Facebook/Eurovision.

România va participa la Eurovision. Reprezentantul țării va fi ales în direct. Cea de-a 66-a ediție a concursului se va desfășura în Italia. În 2021, Eurovisionul a fost câștigat de trupa Maneskin.

Cine va decide soarta concurenților de la Eurovision

Înainte de prestația în orașul italian Torino, reprezentantul României va trebui să câștige etapa națională a concursului. Aceasta va fi jurizată de Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur și Adrian Romcescu.

Citește și Cum arată noua iubită a lui Cătălin Scărlătescu. Între el și Doina Teodoru e o diferență de vârstă de 18 ani

Semifinaliștii selecției naționale vor fi anunțați în 23 decembrie. Semifinala și finala concursului vor avea loc în perioada februarie-martie. Telespectatorii vor afla numele câștigătorului în 5 martie.

Fiecare artist merită o șansă la Eurovision

Concursul va fi găzduit în acest an de orașul Torino. Italia a mai câștigat Eurovisionul în 1965 și în 1991. Atunci competițiile s-au desfășurat în capitală și la Napoli. În 2021, trofeul concursului a fost obținut de trupa Maneskin.

România, însă, nu a fost admisă la finala concursului. Piesa „Amnesia”, interpretată de Roxen nu s-a bucurat de succes.

Citește și Anunț de ultima oră! Andreea Marin nu mai poate să facă fața emoțiilor. Viața vedetei s-a schimbat în aceasta zi

„Mă bucur că voi trăi, din nou, emoțiile competiției Eurovision și sper că revenirea la sistemul selecției naționale să fie de bun augur. Orice competiție atrage performanță și oferă o șansă fiecărui artist care dorește să își reprezinte țara pe scena celui mai mare concurs muzical din lume”, a afirmat, acum ceva timp, Iuliana Marciuc, managerul de proiect al ediției din acest an.

Citește și Billie Eilish, expusă la pornografie de la vârsta de 11 ani: E o ruşine. Cred că mi-a distrus creierul şi mă simt devastată

Urmăriți B1TV.ro și pe