România va participa la Eurovision. Reprezentantul țării va fi ales în direct

Eurovision 2022 se va desfășura în Italia. Foto: Facebook/Eurovision Song Contest.

Cea de-a 66-a ediția a Eurovisionului se va desfășura în Italia. Interpreții din continentul european se vor întâlni în orașul Torino.

Când va avea loc selecția națională

România va participa la competiție de talente. Participanții vor fi aleși prin intermediul selecției naționale.

Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune a anunțat, recent, că va organiza, în perioada următoare, etapa națională a concursului.

Cei mai talentați artiști din țară vor concura pentru posibilitatea de a reprezenta România la Eurovision. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

„Mă bucur că voi trăi, din nou, emoțiile competiției Eurovision și sper că revenirea la sistemul selecției naționale să fie de bun augur. Orice competiție atrage performanță și oferă o șansă fiecărui artist care dorește să își reprezinte țara pe scena celui mai mare concurs muzical din lume”, a declarat Iuliana Marciuc, manager de proiect al ediției din acest an”, a precizat Iuliana Marciuc, managerul de proiect al ediției din acest an, citat de libertatea.

Potrivit acesteia, organizatorii concursului vor veni cu mai multe detalii până la sfârșitul săptămânii.

Cine merge la Torino din partea României

A mai rămas puțin timp și competiția va lua startul. Încă nu se știe cine se va înscrie la etapa națională. Reprezentanții TVR-ului vor reveni cu mai multe detalii.

„Până la sfârșitul săptămânii, vom anunța startul înscrierilor pentru Selecția Națională și regulamentul competiției, astfel încât să aflăm cât mai repede cu cine mergem la Torino și să avem cât mai mult timp pentru pregătirea show-ului”, a mai adăugat Iuliana Marciuc.

Concursul va fi găzduit în acest an de orașul Torino. Italia a mai câștigat Eurovisionul în 1965 și în 1991. Atunci competițiile s-au desfășurat în capitală și la Napoli. În 2021, trofeul concursului a fost obținut de trupa Maneslkin.

România, însă, nu a fost admisă la finala concursului. Piesa „Amnesia”, interpretată de Roxen nu s-a bucurat de succes.

Ultima oră