Cine ar urma să moștenească averea celui mai bogat român. Se crede că Dan Petrescu ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano

Cine ar urma să moștenească averea celui mai bogat român. Se crede că Dan Petrescu ar fi murit în accidentul aviatic de la Milano
Foto simbol: Pixabay

Dacă se confirmă informația potrivit căreia afaceristul Dan Petrescu ar fi una dintre victimele accidentului aviatic din Milano, cea care va prelua averea magnatului este Anca Surugiu, partenera sa de afaceri, spun mai multe surse Gândul.

Averea lui Dan Petrescu, cel mai bogat român, ar urma să fie moștenită de Anca Surugiu

Afacerista Anca Surugiu este asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu. Tot ea ar fi cea care urmează să îi preia averea. De altfel, ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile și era împuternicită, spun sursele Gândul.

Omul de afaceri Dan Petrescu ar fi una dintre cele opt persoane care au murit în accidentul aviatic de duminică. Un aparat de zbor de mici dimensiuni s-a prăbușit la Milano, în nordul Italiei, la scurt timp după ce decolase către Sardinia. În aeronavă ar mai fi fost atât soția, cât și fiul magnatului.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe a avut o primă reacție oficială și a transmis că, potrivit autorităților italiene, la bordul avionului se aflau într-adevăr doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Partener de afaceri cu Ion Țiriac imediat după Revoluție, Dan Petrescu a făcut o avere de peste un miliard de euro din imobiliare, iar zeci de supermarketuri din România sunt construite pe terenurile sale.

Un pilot exclude ipoteza potrivit căreia avionul nu ar fi fost verificat tehnic. Ce a spus Paul Mitu pe B1 TV

Apariția unui incendiu la bord, cu efect foarte imediat, este cea care a dus la această nenorocire, a spus pilotul Paul Mitu la Știrile B1 TV prezentate de Luiza Cergan.

„Este clar că și în aviație apar aceste situații, indiferent câtă experiență are un pilot la bord, la înălțimi joase, și decizii care trebuie luate în fracțiuni de secundă duc la apariția unor asemene situații neplăcute. (…) După părerea mea și experiența mea, este scoasă din situație această cauză de eroare umană deoarece, așa cum toată lumea a văzut, a fost timpul favorabil, deci se exclude un timp nefavorabil, se exclude faptul că putea să execute o schemă care să fie greșită, ci este un accident care a dus la catastrofă imediat după decolare. În mod cert, comisia va determina faptul că apariția incendiului la bord, cu efect foarte imediat, a dus la această nenorocire, mai ales că este vorba despre business, despre avioane particulare, care vă dați seama că transportă la bord oameni cu o altă stare materială și poziție socială”, a adăugat pilotul”, a explicat Paul Mitu.