Parchetul din Barcelona va cere 8 ani de închisoare pentru Shakira

Parchetul din Barcelona va cere 8 ani de închisoare pentru Shakira
Parchetul din Barcelona va cere opt ani de închisoare pentru Shakira. Foto: Hepta - Bestimage / Patrick Bernard - Thierry David

Parchetul din Barcelona a anunţat că va cere peste opt ani de închisoare pentru Shakira, pe care o acuză de evaziune fiscală de 14,5 milioane de euro pentru anii 2012 – 2014. Artista neagă acuzațiile și, recent, a transmis că refuză să încheie un acord cu acuzarea, preferând să lupte în instanță.

Procurorii spanioli cer închisoare pentru Shakira

Parchetul a anunţat că va cere peste opt ani de închisoare și va pretinde amenzi de aproape 24 de milioane de euro cântăreţei, informează AFP.

Citește și: Plaja din Grecia pe care Iuliana Tudor o recomandă tuturor românilor: „O magie unică, mai retrasă”

Justiţia trebuie acum să decidă dacă va avea loc un proces și când va începe acesta.

Până atunci, cântăreața are posibilitatea să încheie cu acuzarea un acord. Numai că ea a spus că nu va face acest lucru, ci vrea să meargă în justiție, căci e sigură de nevinovăția ei.

Shakira, acuzată de evaziune. Cum răspunde artista

Procurorii o acuză pe Shakira de o fraudă fiscală de 14,5 milioane de euro pentru anii 2012 – 2014. Ei susțin că artista locuia în Spania din 2011, când relaţia ei cu fotbalistul Gerard Pique a fost făcută publică, dar şi-a menţinut reşedinţa fiscală în Insulele Bahamas, considerate paradis fiscal, până în 2015.

Cei doi s-au despărțit recent.

În schimb, cântăreața a susținut că până în 2014 cea mai mare parte a veniturilor proveneau din turneele sale internaţionale şi nu trăia mai mult de şase luni pe an în Spania, așa încât să fie necesar să-și stabilească reședința fiscală în această țară.

Shakira a mai spus că a plătit deja 17,2 milioane de euro către autorităţile fiscale spaniole, așa că nu mai are nicio datorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe