Petrică Mâțu Stoian a primit, post-mortem, o distincție importantă: „Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre”

Petrică Mâțu Stoian a plecat la ceruri. Foto: Facebook/ Petrică Mâțu Stoian.

Lumea muzicii populare e în doliu. Petrică Mâțu Stoian a plecat la ceruri.  Artistul s-a stins din viață  la vârsta de 61 de ani.  Acesta a fost înmormântat în cimitirul Ungureni.

Petrică Mâțu Stoian, distins post-mortem

Consiliul Județean Mehedinți a luat o decizie importantă. Aceasta îl privește pe regretatul artist. Vezi mai mult poze în galeria foto de AICI.

Petrică Mâțu Stoian va fi numit, post-mortem, „Cetățean de Onoare al județului Mehedinți”. Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a Consiliului Județean Mehedinți.

Citește și Cântărețul Bryan Adams, depistat pozitiv cu COVID-19 a doua oară într-un interval de o lună de zile (FOTO)

Potrivit mesajului autorităților locale, Petrică Mâțu Stoian a fost unul dintre cei mai importanți artiști de muzică populară pe care i-a dat județul Mehedinți, iar activitatea sa profesională a strâns performanțe numeroase la concursurile naționale de folclor, dar mai presus de toate, a bucurat inimile tuturor românilor.

Citește și Smiley e sincer ca niciodată. Interpretul vorbește despre locul în care a crescut: „Este începutul poveștii de prietenie și iubire”

„Pe lângă vocea caldă cu care a cântat și a încântat Mehedințiul, Petrică Mâțu Stoian a promovat cu real succes județul și mai ales zona de nord al cărei fiu a fost și rămâne dincolo de trecerea în neființă. Cariera domniei sale a pornit de la calitățile greu de egalat de culegător de folclor autentic. Totodată, a descoperit noi talente ale muzicii populare mehedințene pentru care a fost și rămâne un model. Pentru toate acestea și pentru tot ce reprezintă Petrică Mâțu Stoian în inimile mehedințenilor, am luat decizia de a promova în Consiliul Județean, un proiect de hotărâre prin care să îi acordăm cea mai înaltă distincție civică ce poate fi acordată de Consiliul Județean Mehedinți, aceea de cetățean de onoare post-mortem. Îi vom păstra vie memoria în gândurile și inimile noastre!”, subliniază Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Ultimele zile din viața interpretului

Regretatul artist a murit într-un spital din Reșița. Sora artistului a povestit, recent, despre ultimele clipe din viața lui Petrică Mâțu Stoian. Femeia crede că bărbatul a suferit un atac de panică înainte de moarte.

Citește și Lidia Buble şi sora ei, Estera, s-au certat din cauza show-ului Asia Express. Ce s-a întâmplat între ele la filmările de la Antena 1

“În momentul în care s-a ridicat puțin, acolo s-a învârtit în pat, i-a scăzut brusc tensiunea, s-au alarmat medicii. Noi am ieșit afară, că eram acolo cu el. Și mă gândesc că a fost un atac de panică, nu știu ce a fost. Au venit mai mulți medici, i-au pus o mască de oxigen, el n-a suportat-o și atunci au hotărât să-l ducă la Terapie Intensivă”, a mărturisit, acum ceva timp, sora interpretului.

Ultima oră
14:12 - Lovitură pentru Celentano în Las Fierbinţi. Cui a vrut Pro TV, de fapt, să-i distribuie rolul!
14:11 - Bogdan Aurescu, reacție fermă la declarația lui Serghei Lavrov: Poziția Rusiei despre scutul antirachetă din România, complet eronată. Sistemul de apărare antirachetă al NATO, strict defensiv
13:54 - Încă un caz suspect de infectare cu varianta Omicron, în județul Vaslui: „Acum așteptăm de la București rezultatul secvențierii”
13:47 - O concurentă de la SuperStar a ridicat publicul și juriul în picioare: „Ești o amazoană! Ești frica mea!”
13:35 - Anunțul lui Alexandru Rafila, despre redenumirea certificatului verde: „Este o rugăminte și de la Comisia Europeană” (VIDEO)
13:26 - Ministrul Sănătății îndeamnă la echilibru. Alexandru Rafila: Este foarte greu să vii în acest moment să discuți despre obligativitatea vaccinării. Informarea și dezvoltarea spiritului de responsabilitate, cea mai bună soluție (VIDEO)
13:22 - Gândește flexibil, nu pozitiv, pentru a scăpa de stările depresive
13:15 - Guvernul pregătește certificatul COVID pentru locul de muncă și accesul în biserici. Nicolae Ciucă: „Sperăm ca până la finalul anului să avem această lege” (VIDEO)
13:12 - România are peste 500 de paturi ATI disponibile pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Sunt internate 1.076 persoane în stare gravă
13:07 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu reprezentanții cultelor: Este o modalitate de dialog pe care o vom continua și cu ceilalți reprezentanți ai societății civile (VIDEO)