Regizorul danez Lars von Trier a fost diagnosticat cu boala Parkinson

Regizorul danez Lars von Trier a fost diagnosticat cu boala Parkinson
Lars von Trier are boala Parkinson. Foto: Hepta - Asatur Yesayants

Regizorul danez Lars von Trier, în vârstă de 66 de ani, a fost diagnosticat cu boala Parkinson. Anunțul a fost făcut de compania sa de producţie. El se simte bine, dar va face o promovare limitată a viitorului său serial TV „Kingdom Exodus”.

Lars von Trier, diagnosticat cu Parkinson

Compania Zentropa a transmis că von Trier e „în formă” şi tratat pentru simptomele sale, informează Reuters.

Dat fiind acest diagnostic, însă, el va acorda doar câteva interviuri până la premiera „Kingdom Exodus”. Aceasta este a treia şi ultima parte a serialului TV de cult „The Kingdom” din anii 1990.

Serialul va avea premiera la Festivalul de Film de la Veneţia, la sfârşitul lunii, iar la finele anului va fi lansat în cinci episoade pe platforma Viaplay şi pe radiodifuzorul danez DR.

Lars von Trier, „copilul teribil” al cinematografiei

Considerat „copilul teribil” al cinematografiei contemporane, Lars von Trier a fost interzis la Festivalul de la Cannes, după ce a glumit la o conferinţă spunând că e nazist.

Von Trier a devenit cunoscut graţie unor filme precum „Dancer in the Dark”, „Breaking the Waves”, „Melancholia” sau „Europa”.

De-a lungul carierei a obținut peste 100 de premii și distincții.

Printre altele, el a primit trofeul Palme d’Or (pentru „Dancer in the Dark”), Marele Premiu al Juriului (pentru „Breaking the Waves”) și Premiul Juriului (pentru ”Europa”) la Cannes.

De asemenea, Lars von Trier a fost nominalizat la Oscar şi la Globul de Aur pentru filmul „Dancer in the Dark”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:41 - Ordonanța din domeniul energiei, adoptată de Senat cu mai multe amendamente. Preț plafonat și pentru Metrorex și biserici. Alte prevederi
08:36 - Buzău: O mama şi doi copii au fost loviți de maşină în timp ce încercau să traverseze printr-un loc nepermis
08:27 - Economia Slovaciei e în pericol de colaps din cauza reșterii costurilor cu energia electrică, premierul vorbește despre naționalizare
08:21 - Protest față de Sorin Cîmpeanu, al treilea liberal acuzat de plagiat. Un decan intră în grevă și trage un semnal de alarmă: „E inacceptabil să avem un ministru care a plagiat și care-i apără pe plagiatori”
08:21 - A 12-a zi de proteste în Iran: Fiica fostului preşedinte Rafsandjani a fost arestată pentru incitarea populației la revolte
08:08 - Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin: „Nu credem că acest anunţ din urmă schimbă realitatea războiului”
07:42 - SUA: Armata americană recunoaște responsabilitatea pentru moartea a 12 civili în 2021
07:17 - Premierul Danemarcei susține că scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2 sunt cauzate de acte deliberate: „Nu vorbim despre un accident”
23:59 - Polițiștii din Dolj, în alertă: Două surori, de 11 şi 13 ani, au plecat din locuinţa familiei care le avea în plasament și nu s-au mai întors
23:57 - Iahtul oligarhului rus Dmitri Pumpyansky a fost vândut pentru 37,5 milioane de dolari. Axioma a fost licitată după ce a fost reținută în Gibraltar