Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)

Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a vorbit la B1 TV despre decizia Curții Constituționale privind moțiunea de cenzură.

Curtea Constituțională a admis sesizarea depusă de Guvernul Cîțu și a constatat că există un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, însă moțiunea își va continua traseul în Legislativ, au precizat surse din CCR pentru News.ro.

Votul judecătorilor CCR ar fi fost unanim, iar argumentul care a stat la baza deciziei se referă la faptul că Parlamentul nu a respectat Art. 113 alineatul 2 din Constituție, respectiv obligația de a comunica Guvernului că a fost depusă o moțiune de cenzură.

„E foarte bine. Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Moțiunea trebuie să își desfășoare cursul, am tot spus asta din prima zi. Moțiunea trebuie să meargă mai departe, nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi de Curtea Constituțională. Sigur că acum lucrurile le complică domnul care a vorbit înaintea mea (n.r.- Marcel Ciolacu) pentru că vor fi două moțiuni și fiecare crede că a lui e mai bună”, a spus fostul președinte la B1 TV.

„Problema este tot ce spunea acest domn că vor alegeri anticipate. Aici nu depinde de ei. Chiar dacă pică guvernul, dacă trece o moțiune de cenzură sau pot trece și amândouă, deși este inutil pentru că dacă trece una, a doua nu mai are sens. Președintele este cel care decide dacă dizolvă sau nu Parlamentul pentru a se ajunge la alegeri anticipate și oricum pânnă la pasul acela mai este mult.”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Grindeanu a precizat deja că PSD va depune propria moțiune de cenzură pentru că moțiunea USR PLUS și AUR „are probleme”.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare