Consilierul PMP implicat în altercaţia de la Mogoşoaia și-a retras demisia de onoare. Dinu Gheorghe spune că, de fapt, el a fost agresat de colega de la USR

Consilierul PMP implicat în altercaţia de la Mogoşoaia și-a retras demisia de onoare. Dinu Gheorghe spune că, de fapt, el a fost agresat de colega de la USR
Captură Video - USR / Facebook

Dinu Gheorghe, consilierul local din Mogoșoaia care și-a anunțat demisia de onoare din PMP după apariția imaginilor în care agresează o colegă de la USR, s-a răzgândit. El și-a retras demisia de onoare și spune că, de fapt, el a fost cel agresat, iar Felicia Ienculescu Popovici s-a năpustit asupra lui.

Dinu Gheorghe s-a răzgândit și nu mai demisionează din PMP

„Subsemnatul Dinu Gheorghe, membru în Partidul PMP, filiala Ilfov, și consilier local în Consiliul Local al Camerei Mogoșoaia, vă înaintez prin prezenta renunțare la demisia de onoare, din următoarele motive:

– în urma noilor filmări apărute în media, se observă clar faptul că nu am agresat verbal/fizic pe dna. consilier USR și eu am fost împins (agresat) de aceasta.

Vă rog să țineți cont de faptul că, conform GDPR, am dreptul de a-mi proteja imaginea, fapt pentru care am rugat-o pe dna. consilier USR să nu mă filmeze.

Îmi asum și recunoscuc faptul că i-am luat telefonul din mână, pentru a o opri să mă mai filmeze, însă manipularea de care dna. consilier USR a dat dovadă m-a pus într-o lumină proastă, inducând în eroare prin imaginile pe care dumneaei le-a pus la dispoziție”, a susținut Gheorghe, în scrisoarea sa.

Dinu Gheorghe spune că el a fost agresat de consiliera USR, nu invers

Consilierul PMP a declarat, pentru Pro TV, că el este victima în această situație.

„Se vede că nu am agresat-o, i-am luat telefonul ca să nu mă mai filmeze, dar i l-am dat înapoi. Nu i-am făcut absolut nimic. Ea m-a înghesuit pe mine, nu eu. I-am dat telefonul. Atât s-a întâmplat. Pe imagini se vede totul clar, că nu i-am făcut nimic, nu am bruscat-o… i-am luat telefonul și i l-am dat înapoi și atunci a început să strige ‘ajutor’”, a declarat Dinu Gheorghe, pentru Pro TV.

El a insistat că Ienculescu Popovici nu avea voie să filmeze fără acordul colegilor din Consiliul Local.

Acesta a invocat apoi în apărarea sa o a doua filmare a incidentului: „Doamna a început să filmeze peste tot și am rugat-o frumos: ‘Doamnă, vă rog frumos, nu mă mai filmați’. Și doamna mai rău… S-a enervat și a venit spre mine cu telefonul. Nu i-am făcut nimic, chiar și cu telefonul, i l-am dat înapoi și a început să țipe. Asta a fost. Eu nu am agresat-o pe acea doamnă, ci ea pe mine”.

Reacții din PMP la incidentul în care a fost implicat Dinu Gheorghe

Vineri, Cristian Diaconescu, președintele PMP, a declarat că a solicitat filialei PMP Ilfov să-l suspende pe Dinu Gheorghe din funcții până la finalizarea anchetei.

„Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici”, a precizat Diaconescu.

La rândul său, europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat că va cere excluderea din partid a lui Gheorghe: „Un ales local trebuie să reprezinte interesele comunității, iar un asemenea comportament nu poate fi tolerat în rândurile unui partid european, membru PPE”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)