Cristian Diaconescu, după ce Alexandru Rafila a provocat panică în rândul populației: „Oameni buni, este incredibil! Știe ministrul Sănătății ceva ce nu știm noi, inclusiv Alianța Nord-Atlantică?” (VIDEO)

Cristian Diaconescu, după ce Alexandru Rafila a provocat panică în rândul populației: „Oameni buni, este incredibil! Știe ministrul Sănătății ceva ce nu știm noi, inclusiv Alianța Nord-Atlantică?” (VIDEO)
Foto: Facebook

Cristian Diaconescu, fost șef al diplomației române, a reacționat vehement la mesajul transmis de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a provocat panică printre români cu un îndemn referitor la iodura de potasiu. „Știe ministrul Sănătății ceva ce nu știm noi, inclusiv Alianța Nord-Atlantică?”, a spus retoric fostul oficial, luni, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Ce a spus Cristian Diaconescu, pe B1 TV, după ce Alexandru Rafila a provocat panică în rândul populației

Întrebat dacă există vreun pericol pentru România, având în vedere propaganda rusă, Cristian Diaconescu a explicat: „Pericolul ne paște dacă nu ies ai noștri reprezentanți să vorbească! Nu vă supărați, aveți o expertiză fabuloasă în comunicare, am dat și eu drumul la radio și aud ministrul Sănătății îndemnând să îți iei pastile de iod… deci, oameni buni, este incredibil! Știe ministrul Sănătății ceva ce nu știm noi, inclusiv Alianța Nord-Atlantică? Cum te joci, domne`, cu lucruri d-astea!?”.

„Sunt convins că și pe domnul general (Alexandru Grumaz, n.r.), sunt convins că și pe dumneavoastră, ne opresc oamenii, vorbesc, domne`, vin peste noi, că îmi trimit copiii în Germania? Deci există un sentiment de teamă în societate. Ieși, frate, și explică! Da, știu, e greu, din zona Armatei, din zona structurilor de informații, din zona Ministerului de Externe e greu să comunici pe aceste subiecte, numai că sunt date, sunt informații care pot fi cântărite de așa natură și comunicate de așa manieră încât oamenii să aibă un anume tip de alertă timpurie. Nu e cazul în anumite zone”, a continuat fostul ministru de Externe.

„Cum să vă spun, spune, de exemplu, că te preocupi dacă în Marea Neagră se întâmplă tot felul de situații de război și că faci o gestică, iei niște măsuri. Vreți să vă dau comparația? Cum au căzut două rachete în zona economică a Japoniei, Japonia a reacționat imediat. Păi, iertați-mă, Insula Șerpilor e la 40 de kilometri de liniile de bază ale României, nu mai vorbesc de alte activități militare, și acolo ce a fost a fost prăpăd”, a mai spus Cristian Diaconescu, care a vorbit și despre rolul Turciei în actualul context geopolitic.

Urmăriți B1TV.ro și pe