Cseke Attila, reacție după ce Ioana Mihăilă l-a acuzat pe Florin Cîțu că a lăsat Ministerul Sănătății fără bani: Trebuie să știi să te și lupți pentru sistemul medical (VIDEO)

Cseke Attila, reacție după ce Ioana Mihăilă l-a acuzat pe Florin Cîțu că a lăsat Ministerul Sănătății fără bani: Trebuie să știi să te și lupți pentru sistemul medical (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, a declarat joi, pentru B1 TV, că un ministru trebuie să știe să lupte pentru a obține fondurile necesare. Declarația vine în contextul în care Ioana Mihăilă (USR), fostul ministru al Sănătății, l-a acuzat în repetate rânduri pe premierul demis Florin Cîțu că a lăsat instituția fără bani în plină pandemie de coronavirus. Mihăilă a spus că l-a informat încă din aprilie pe Cîțu asupra situației dificile în care se găsește Ministerul, și apoi de mai multe ori pe parcurs, dar premierul nu a rezolvat problema nici la rectificarea bugetară din luna august.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cseke Attila, despre problemele cu banii care ar exista la Ministerul Sănătății

„În perioada aceasta de interimat la Sănătate, acum trei săptămâni, s-a dat o Hotărâre de Guvern, 470 de milioane de lei care sunt strict pentru medicamente, pentru Miisterul Sănătății. Nu vreau să comentez decât atât, că trebuie să știi să te și lupți pentru bani, și pentru minister, și pentru sistemul medical”, a declarat ministrul.

Întrebat în legătură cu acuzațiile formulate de Ioana Mihăilă, Cseke Attila a răspuns: „Azi, în valul acesta pandemic, în situația aceasta în care suntem nu cred că declarațiile politice legate de cine ce a făcut și cum trebuie să fie mai reținute. Trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut în fiecare zi. O să avem timp, suntem cu toții în politică, o să avem timp apoi să dezbatem. Declarațiile de acest gen nu știu dacă ajută și nu știu dacă societatea asta le așteaptă. Eu nu cred că asta așteaptă”.

„Evident că fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea, și eu îmi asum, și toată lumea trebuie, dar aceste declarații în care se caută de pe o zi pe alta vinovatul… Azi cred că toată lumea așteapă să facem maximul posibil”, a declarat Cseke Attila.