Dacian Cioloș se întâlnește miercuri cu PNL, UDMR și minoritățile parlamentare. Premierul desemnat, o primă discuție în vedere formării unei majorități

Dacian Cioloș se întâlnește miercuri cu PNL, UDMR și minoritățile parlamentare. Premierul desemnat, o primă discuție în vedere formării unei majorități
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Dacian Cioloș, premierul desemnat, se va întâlni miercuri cu PNL, UDMR și minoritățile parlamentare la o primă discuție în vederea formării unei majorități parlamentare.

Liderul USR – PLUS a precizat de la bun început că nu dorește să negocieze o majoritate cu PSD și AUR pentru că nu există „compatibilități politice”. El a reiterat faptul că intenția partidului este acea de a negocia și a discuta în vedere refacerii coaliției de guvernare.

Dacian Cioloș, întâlnire cu PNL, UDMR și minoritățile parlamentare

Liderul USR-PLUS se întâlnește, miercuri, cu PNL, UDMR și minoritățile parlamentare la o primă discuție în vedere formării unei majorități parlamentare.

Nu este în intenţia noastră de a negocia o majoritate cu PSD şi AUR, am spus lucrul acesta foarte clar. Nu avem compatibilităţi politice. Noi ne asumăm aici nişte măsuri de guvernare care cred că nu sunt compatibile cu felul în care PSD şi AUR văd lucrurile. Am spus lucrul acesta de la început. Intenţia noastră este să discutăm cu partenerii din coaliţie şi să refacem această majoritate. Ne-am asumat această responsabilitate şi vom avea o primă discuţie să vedem cum se poziţionează, dincolo de declaraţii publice”, a declarat Dacian Cioloș, în direct pe B1 TV.

Întâlnirea ar fi venit la inițiativa premierului Florin Cîțu, propunere pe care Dacian Cioloș susține că a acceptat-o, pentru că este normal să discute „cât mai repede și direct”.

Asta a fost propunerea domnului preşedinte Florin Cîţu şi, evident, am acceptat-o, pentru că vreau să avem această discuţie indiferent de formă. E important să ne vedem, să discutăm direct şi să vedem care e deschiderea, apetitul colegilor din coaliţie să reîncepem discuţiile serioase, ca să ştim şi noi ce avem de făcut”, a mai precizat el, la Actualitatea cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce spun UDMR și PNL despre refacerea coaliției de guvernare

Kelemen Hunor: Vom asculta cu atenţie propunerea preşedintelui USR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a precizat că formațiunea politică va participa la negocierile cu USR și PNL, dar consideră că refacerea coaliției de guvernare va fi posibilă doar dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta.

„Miercuri vom participa la întâlnirea la care Dacian Cioloş a invitat PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale. Vom asculta cu atenţie propunerea preşedintelui USR: programul de guvernare, strategia propusă pentru atingerea obiectivelor asumate în programul de guvernare, dar şi componenţa noului Cabinet, după care vom decide despre sprijinirea noului guvern.

Refacerea coaliţiei este posibilă numai dacă toţi care au fost prezenţi la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică: PNL, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”, a transmis Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

PNL, ședință online a BPN, marți seara

Marți seara, liberalii au avut o ședință online a Biroului Permanent Național, în urma căreia Dan Vîlceanu a declarat că Florin Cîţu nu are un mandat din partea partidului pentru întâlnirea de miercuri cu premierul desemnat.

Sigur va merge preşedintele partidului (la discuţii – n.r.). Nu există un mandat, pentru că astăzi am avut o discuţie (cu liberali – n.r.) din toată ţara pentru a vedea şi opinia fiecăruia dintre ei. (…) Nu ştiu ce îi va spune Florin Cîţu mâine lui Dacian Cioloş. (…). Va fi o discuţie la sediul PNL. Domnul Cioloş a fost invitat, în urma unei discuţii, să se întâlnească mâine, pentru că îl tot suna pe Florin Cîţu. Au decis să se întâlnească. Eu aşa ştiu că se vor întâlni la sediul PNL. Posibil să vină şi Kelemen Hunor. Eu aşa ştiu”, a declarat el, potrivit sursei citate anterior.