Daniel David anunță că UBB va reanaliza teza de doctorat a lui Lucian Bode, după ancheta Emiliei Șercan / Jurnalista a identificat „cel puțin 18,5% conținut plagiat”, iar universitatea doar 2,95%

Daniel David anunță că UBB va reanaliza teza de doctorat a lui Lucian Bode, după ancheta Emiliei Șercan / Jurnalista a identificat „cel puțin 18,5% conținut plagiat”, iar universitatea doar 2,95%
Foto: Inquam Photos / George Călin

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va analiza din nou teza de doctorat a lui Lucian Bode, a anunțat rectorul UBB, Daniel David, pentru Edupedu.ro, în contextul în care jurnalista Emilia Șercan susține că a descoperit mai mult conținut plagiat în lucrarea cu pricina decât identificase UBB.

Recent, Comisia de etică a UBB anunța după o primă analiză că a identificat 2,95% conținut plagiat în lucrarea lui Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL. Într-o anchetă publicată joi pe PressOne, jurnalista de investigație Emilia Șercan îl acuză pe liberal că a plagiat în proporție de cel puțin 18,5%.

„Eu sunt sigură că dacă aș mai sta de acum înainte câteva zile să mă mai uit peste teză probabil că aș mai găsi și alte porțiuni”, a declarat jurnalista, joi, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Daniel David anunță că UBB va reanaliza teza de doctorat a lui Lucian Bode

UBB spunea săptămâna trecută dacă poate să reia analiza dacă apar suspiciuni de plagiat. Întrebat joi dimineață dacă se va întâmpla acest lucru, având în vedere ancheta de presă a Emiliei Șercan, rectorul instituției universitare, Daniel David a spus: „Da, sigur. Așa cum am spus în declarația noastră, dacă apar suspiciuni noi ele vor fi analizate de Comisia de Etică. Au apărut suspiciuni noi în spațiul public, comisia de etică probabil se va autosesiza. Dacă nu se va autosesiza, o să cer eu să analizeze. Dar cred că se vor autosesiza, așa cum am spus”.

Întrebat cum receptează diferența dintre procentele identificate de UBB și Emilia Șercan, Daniel David a răspuns: „Nu receptez nicicum, pentru că trebuie analizate suspiciunile. Vom vedea după aceea. Noi ne facem treaba serios. UBB este un tribunal academic, nu este nici unul social, nici unul politic. Vom vedea după ce analizează comisia de etică”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră