Eugen Tomac, despre adoptarea legii offshore: Cei patru ani de blocaj arată cât de adânci au fost interferențele inclusiv în mediul nostru. Voturile „împotrivă”, un act de trădare pe față (VIDEO)

Eugen Tomac, despre adoptarea legii offshore: Cei patru ani de blocaj arată cât de adânci au fost interferențele inclusiv în mediul nostru. Voturile „împotrivă”, un act de trădare pe față (VIDEO)
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Faptul că recent, abia după patru ani de blocaj, România a fost în stare să adopte o legislație care ne permite să extragem gazul din Marea Neagră arată cât de adânci au fost interferențele inclusiv în mediul nostru, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, vineri, pe B1 TV, la Știrile B1 TV prezentate de Dan Gabor.

Eugen Tomac, pe B1 TV: Kremlinul îi amenință pe toți cei care vor să își consolideze securitatea și utilizează toate instrumentele pe care le are pentru a pune această presiune

Dialogul a pornit de la vestea că, începând de sâmbătă, Rusia va închide robinetul de gaze naturale pentru Finlanda, care a refuzat să plătească în ruble pentru livrările de gaze și care recent a depus, alături de Suedia, cererea de aderare la NATO.

Întrebat cum vede decizia Kremlinului, europarlamentarul român a explicat: „Kremlinul își menține linia pe care a consacrat-o încă de la începutul acestui an, îi amenință pe toți cei care vor să își consolideze securitatea și utilizează toate instrumentele pe care le are pentru a pune această presiune. Nu mai e de mult un secret faptul că Gazprom este utilizat ca o armă împotriva Europei. Putin știe foarte bine că este un instrument destul de eficient, chiar în unele situații mult mai eficient decât Armata Roșie pe vremuri”.

„Important este însă să precizăm că doar 5% din necesarul de gaze importate din Federația Rusă este utilizat pentru producerea de energie electrică în Finlanda, dar sigur că o asemenea măsură, într-un context atât de delicat, nu este pe placul nimănui și tocmai de aceea Europa trebuie să acționeze unitar în fața acestui șantaj pe care îl face Putin și, evident, găsim surse alternative, iar faptul că recent, abia după patru ani de blocaj, România a fost în stare să adopte o legislație care ne permite să extragem gazul din Marea Neagră arată cât de adânci au fost interferențele inclusiv în mediul nostru – și nu mă feresc de acest termen, pentru că vedeți că și astăzi sunt politicieni care spun că n-ar trebui să scoatem gazul din Marea Neagră.

Cui îi servesc aceste declarații? Evident, Federației Ruse, pentru că într-un context atât de delicat autonomia energetică este esențială și pentru asta trebuie să lucrăm și noi, și evident și celelalte state în următoarea perioadă”, a continuat Eugen Tomac.

El a sugerat că politicienii care au votat împotriva legii offshore au comis „un act de trădare pe față”.

„Am observat politicieni care au votat împotrivă în Parlament, împotriva unei legi care, repet, creează cadrul necesar pentru a putea extrage resursele de gaze pe care le avem în platoul din Marea Neagră, or să ai o asemenea poziție într-un asemenea context mi se pare un act de trădare pe față, pentru că nu există nicio scuză pentru care cineva să își permită astăzi să vină cu o asemenea inepție, or este clar că aceste persoane sunt manevrate și utilizează acest limbaj cu un singur scop, cu acela de a-i face pe plac Rusiei – și este regretabil că cetățenii nu observă acest lucru, dar a venit timpul să le spunem pe toate

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:14 - Adolescentă din Mehedinți, bătută de două colege de liceu, după Balul Bobocilor. Motivul de la care a izbucnit conflictul
19:01 - Cibrian Dobre, despre mandatele de senator pierdute de POT în județul Sălaj: „Ar fi trebuit să obțină 40% din voturile exprimate de sălăjeni” (VIDEO)
18:57 - Marius Humelnicu (PSD), despre mandatele parlamentarilor POT, care ar putea fi invalidate: „Indiferent dacă suntem un partid mai vechi sau unul mai nou, trebuie să respectăm legea”
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei