Florin Cîțu: Cei de la USR și PSD să arate că pot lăsa deoparte interesele politice. Noi am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții

Florin Cîțu: Cei de la USR și PSD să arate că pot lăsa deoparte interesele politice. Noi am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții
Foto: Inquam Photos / George Calin

Florin Cîțu, președintele PNL, le-a cerut celor din USR și PSD să lase deoparte interesele politice măcar în această perioadă critică. El a precizat că liberalii au demonstrat deja că sunt responsabili și pot veni cu soluții. „În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu, apel la cei din PSD și USR să fie responsabili

„Responsabilitate – aceasta este singura soluție în acest moment. Cei de la USR și PSD trebuie să înțeleagă și să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Și, mai important, trebuie să și arătăm că suntem dispuși să facem ceea ce spunem.

Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate și liberalism!”, a scris Floin Cîțu, pe Facebook.

Mesajul vine în contextul în care se conturează scenariul unui Guvern minoritar PNL – UDMR, susținut de PSD. Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a declarat că ei sunt dispuși să sprijine Guvernul Ciucă, dar doar pe termen limitat. De altfel, mai mulți PSD-iști au dat de înțeles că sunt dispuși să susțină noul Cabinet, dat fiind că România trece printr-o perioadă critică. USR a anunțat că deja e în Opoziție. Ludovic Orban, fostul președinte PNL, a declarat și el că-și va depune demisia din grupul parlamentar al PNL și nu va vota Cabinetul Ciucă. Duminică au loc negocieri între liberali și social-democrați.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului