Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară: Nu e o dispută, dar e foarte complicat să înţeleg explicaţii că vrei mai mulţi bani, când nu i-ai cheltuit pe cei pe care i-ai avut. Sunt proiecte cu zero execuție

Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară: Nu e o dispută, dar e foarte complicat să înţeleg explicaţii că vrei mai mulţi bani, când nu i-ai cheltuit pe cei pe care i-ai avut. Sunt proiecte cu zero execuție
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că nu există dispute privind rectificarea bugetară: fiecare ministru vine cu propuneri și el își formează o privire de ansamblu. Cîțu a precizat, totuși, că nu înțelege de ce unii miniștri cer bani în plus, deși nu i-au cheltuit nici de pe cei avuți la dispoziție până acum. Prim-ministrul a mai susținut că deficitul bugetar trebuie să rămână la 7,16, informează Agerpres.

Cîțu spune că nu există o dispută privind rectificarea bugetară

Întrebat despre discuțiile din coaliția de guvernare pe tema rectificării bugetare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Vom gestiona aşa cum am gestionat şi bugetul. Nu sunt dispute, fiecare ministru vine cu propuneri, iar eu trebuie să am o viziune de ansamblu pentru că, şi aşa îi spun fiecărui ministru în parte, nu ne batem joc de banii românilor”.

Șeful Guvernului a spus apoi că nu-i înțelege pe miniștrii care cer bani în plus la rectificare, deși nu i-au cheltuit nici pe cei pe care-i au acum: „Pentru mine e foarte complicat să înţeleg explicaţii că doreşti mai mulţi bani când nu ţi-ai cheltuit banii pe care i-ai avut în şase luni şi când ai proiecte care au avut finanţare, dar au zero execuţie. Aceste scuze nu le pot accepta”.

Cîțu a mai precizat că „nu e o dispută”, ci doar „această dorinţă a mea de a nu ne bate joc de banii românilor”. El și-a exprimat apoi convingerea că se va ajunge la un echilibru.

Prim-ministrul a vorbit apoi și despre limitele rectificării bugetare: „De exemplu, un deficit bugetar care trebuie să rămână la 7,16 – o să fie mai jos, sper, la această rectificare bugetară, dar totul se va face transparent. Şi veţi vedea, pentru miniştrii care nu au prezentat execuţia bugetară, voi prezenta eu pentru ei”.