Ionuţ Moşteanu (USR): Când PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni (VIDEO)

Ionuţ Moşteanu (USR): Când PNL va decide în forurile statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni (VIDEO)
Foto: Ionuț Moșteanu / Facebook

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat că partidul este pregătit să discute cu Nicolae Ciucă, premierul desemnat, dar doar după ce PNL va decide în forurile sale statutare că dorește refacerea coaliției și că nu mai negociază cu PSD. În paralel, întrebat de reporteri, Ciucă a spus că o apropiere de USR nu exclude negocierile cu PSD: „Nu este închisă ușa către absolut nimeni”. Anterior, Florin Cîțu, președintele PNL, afirmase că nu se poate ajunge la refacerea USL și că „se poate ajunge ca USR să revină la guvernare, după o discuție față în față”.

USR, gata să discute cu Ciucă dacă PNL nu mai negociază cu PSD

„Când PNL va decide în forurile sale statutare că doreşte refacerea coaliţiei şi nu mai negociază cu PSD, atunci ne putem întâlni, ne aşezăm la masă și vedem cum putem reface această coaliţie”, a declarat Ionuț Moşteanu.

El a mai spus că, în cadrul acestor negocieri, ar trebui stabilit un calendar de reforme și discutat modul de luare a deciziilor în coaliţie.

„PNL trebuie să decidă: ori cu USR ori cu PSD. Decizia e la PNL, trebuie să fie o decizie clară şi asumată”, a insistat Ionuț Moșteanu.

El a mai afirmat că, până acum, USR nu a primit nicio invitație la dialog.

Nicolae Ciucă susține că negocierile cu PSD vor continua

În paralel, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a declarat că negocierile cu PSD vor continua.

Întrebat dacă o apropiere de USR înseamnă că „ușa către PSD a fost definitiv închisă”, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu, nu este închisă ușa către absolut nimeni. Continuăm să negociem să discutăm și să avem o soluție finală”.

Întrebarea a fost pusă în contextul în care președintele PNL, Florin Cîțu, afirmase înainte că refacerea USL nu e o opțiune pentru PNL.

„Dacă este nevoie și dacă cei de la USR sunt de acord va fi o delegația a PNL condusă de mine. După putem să vedem în ce formă refacem coaliția, dar este nevoie de această discuție față în față”, mai spus Cîțu.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)