Ludovic Orban, condiții pentru o eventuală întoarcere în grupul parlamentar al PNL, după ce a demisionat (VIDEO)

Ludovic Orban, condiții pentru o eventuală întoarcere în grupul parlamentar al PNL, după ce a demisionat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al PNL, dar a precizat că nu demisionează încă din Partidul Național Liberal. Totodată, ca să nu își depună demisia și din partid și pentru o eventuală întoarcere în grupul parlamentar al liberalilor, Ludovic Orban a propus o serie de condiții.

Fostul lider al Partidului Național Liberal a anunțat, prima dată, săptămâna trecută pe B1 TV, la News Pass cu Laura Chiriac că dorește să demisioneze din grupul parlamentar al PNL.

Ludovic Orban, condiții pentru a revenit în grupul parlamentar al PNL

Nu îmi dau încă demisia din Partidul Național Liberal. Este partidul căruia i-am dedicat toată viața matură, am luptat pentru ideile liberal, am luptat pentru un proiect de dezvoltare (…) Pentru a rămâne, în schimb, în PNL, și pentru a mă întoarce în grupul parlamentar al PNL trebuie îndeplinite câteva condiții:

Conducerea ruptă de realitate, din cauza unui nor de prafuri trebuie să se ducă acasă. Deputații PNL să renunțe la golf. Eu personal nu vreau să joc golf. Partidul Național Liberal trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.

Nu în ultimul rând, noi trebuie să fim consecvenți angajamentului pe care ni l-am luat, de a dezvolta România. Am construi o coaliție de Centru – Dreapta, o coaliție care așa cum a funcționat0, de bine de rău, asigura o stabilitate parlamentară, un Guvern, o capacitate de a dialoga între putere și opoziție. La ora actuala nu mai avem nimic!”, a declarat Ludovic Orban, în Parlament, atunci când și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al PNL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Orban nu va vota Guvernul Ciucă

Săptămâna trecută, Ludovic Orban a anunțat, în platoul B1 TV că va demisiona din grupul parlamentar al PNL și că nu va vota Guvernul Ciucă, când acesta va ajunge în Parlament.

Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL.

Cred că omul politic trebuie să fie fidel cetățeanului care-i încredințează votul. Pentrr mine, Iohannis și conducerea nelegitimă, gașca demolatoare au trădat grav interesele cetățenilor. Au pus între paranteze viitorul României și șansa României la dezvoltare cu o coaliție care avea un program de guvernare. Acum, practic, toate înțelegerile sunt aruncate în aer și nu pot să găsesc nicio explicație rațională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al președintelui Iohannis”, a declarat fostul lider al PNL, în platoul B1 TV.