Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)

Ludovic Orban, după decizia conducerii Parlamentului privind moțiunile de cenzură: Încă o hotărâre neconstituțională, luată de aceeași majoritate PSD - partea PNL pro-Cîțu. Penibil (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a declarat că Birourile permanente reunite, mai precis majoritatea PSD – partea PNL pro-Cîțu, au încălcat din nou Constituția. Acuzația vine în contextul în care Birourile au stabilit ca moțiunea de cenzură depusă azi de PSD să fie supusă votului în plen pe 5 octombrie. Dar moțiunea depusă de USR PLUS și AUR acum câteva săptămâni a fost din nou amânată, contrar decizie date astăzi de CCR.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, reacție după decizia Birourilor permanente privind moțiunile de cenzură

„E un vot profund neconstituțional. De altfel, să te prevalezi de o altă decizie neconstituțională luată de aceeași majoritate PSD – partea PNL pro-Cîțu, care a fost săptămânile anterioare, mi se pare penibil. Sau să spui că trebuie așteptată motivarea CCR. Am avut situații în care în care invocarea unui conflict juridic de natură constituțională nu poate împiedica derularea moțiunii de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Birourile permanente reunite au stabilit, marți, ca moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Cîțu să fie supusă votului pe 5 octombrie.

În schimb, moțiunea depusă de USR PLUS și AUR a fost amânată din nou, deși Curtea Constituțională a transmis că aceasta trebuie să-și urmeze cursul firesc și să ajungă la vot în plen.

Ultima oră
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”
17:41 - Raed Arafat: În final, tulpina Omicron va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea să o oprească. Singurul lucru care se face acum este întârzierea răspândirii (VIDEO)
17:30 - Simona Halep, decizie radicală după apariția variantei Omicron: „Nu vreau să risc nimic”
17:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. O activitate simplă despre care se crede că prelungește viața (VIDEO)