Ludovic Orban: Lucian Bode și-ar fi dorit să fie ministrul Energiei după alegerile din decembrie 2020 / Nu l-am auzit vorbind în engleză / Analiza Emiliei Șercan privind teza lui de doctorat e devastatoare (VIDEO)

Ludovic Orban: Lucian Bode și-ar fi dorit să fie ministrul Energiei după alegerile din decembrie 2020 / Nu l-am auzit vorbind în engleză / Analiza Emiliei Șercan privind teza lui de doctorat e devastatoare (VIDEO)
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat vineri, pentru B1 TV, că Lucian Bode (PNL) ar fi vrut să devină ministrul Energiei după alegerile parlamentare din deembrie 2020. Orban a mai spus că „nu prea” a discutat cu Bode despre lucrarea sa de doctorat și nici nu l-a auzit vreodată vorbind în engleză.

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Bode, acum ministru de Interne și lider în PNL, are un doctorat în domeniul energiei, dar jurnalista de investigație Emilia Șercan a descoperit că aproape 20% din lucrare reprezintă un plagiat. Mai mult, realizarea lucrării ar fi presupus cunoașterea limbii engleze, dar nimeni nu pare să-l fi auzit vreodată pe Bode vorbind în engleză.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Ludovic Orban, despre doctorul în energie Lucian Bode

Întrebat de Radu Buzăianu dacă, în vreuna din discuțiile lor, Bode i-a lăsat impresia că e doctor în energie, Orban a răspuns: „Dl Bode a fost ministrul Transporturilor în mandatul meu de premier. Ca ministru al Transporturilor, a fost un ministru bine organizat, riguros, care a urmărit progresul proiectelor importante de infrastructură și soluționarea problemelor. Aici a contat foarte mult și faptul că eu nu eram paralel cu subiectul, ba chiar cunoșteam foarte bine problematica pentru că am fost ministru al Transporturilor și am avut interesul să urmăresc evoluțiile și el a avut un partener și un punct de sprijin în premier și în echipa premierului”.

„Dl Bode și-ar fi dorit să fie ministrul Energiei după alegerile din decembrie, dar nu am avut ocazia… Mărturisesc că nici nu prea am discutat doctoratul pe care l-a obținut în zona asta a securității energetice”, a continuat fostul premier.

Orban, despre plagiatul lui Bode

„Analiza făcută de dna Șercan e devastatoare și e clară și ușor de înțeles, sunt atât de clar prezentate pasajele, părțile de unde au fost copiate fără niciun fel de citare… E o analiză foarte meticulos făcută și care nu prea lasă loc de interpretări.

Avem o instituție în România – valabil și pt dl Ciucă, care a apelat la instanță și la proceduri foarte originale în intanță pentru a împidica analiza tezei sale de către această instituție – CNATDCU”, a mai spus Orban, o aluzie la faptul că această structură ar trebui să analizeze tezele de doctorat ale lui Bode și Ciucă.

Întrebat de Răzvan Zamfir dacă l-a auzit vreodată pe Bode vorbind în engleză, dat fiind că realizarea respectivei teze de doctorat presupunea cunoașterea acestei limbi străine, Orban a răspuns: „Nu, nu. Eu nu știu dacă știe sau nu știe engleză”.

Urmăriți B1TV.ro și pe