Ludovic Orban, nemulțumit de ritmul campaniei de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem… (VIDEO)

Ludovic Orban, nemulțumit de ritmul campaniei de vaccinare: Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem... (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, s-a arătat nemulțumit de ritmul campaniei de vaccinare anti-COVID-19. Acesta a susținut că România ar trebui să ajungă măcar la media UE în ceea ce privește rata de acoperire vaccinală. Întrebat dacă se simte cumva responsabil pentru modul în care a evoluat campania, el a punctat că a transmis mesaje prin care a încercat să convingă oamenii să se imunizeze dar, altfel, ca președinte al Camerei nu are atribuții în ceea ce privește campania de vaccinare.

Reacția sa a venit în contextul în care premierul Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia PNL, a bătut obrazul societății civile și criticilor Guvernului că nu fac decât să acuze, în loc să se implice în campania de vaccinare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID-19 din România

Întrebat dacă se simte cumva responsabil pentru modul în care a evoluat campania de vaccinare, Orban a răspuns: „Cum să fiu responsabil? Ce atribuții am ca președinte al Camerei Deputaților? Ca președinte PNL, am urmărit sistematic, am dat îndemnuri, am propus soluții, puteți lua declarațiile mele de acum 6 – 5 – 4 luni. Nu poate numai Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. E nevoie de implicare a foarte multor instituții, organizații profesionale, structuri pentru a crește rata de vaccinare”.

„Acuma, nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte țări europene și vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Ăsta e obliectivul și obiectivul nostru e de a determina cât mai mulți români să se vaccineze”, a continuat liderul PNL.

Orban a mai susținut că în campania de imunizare trebuie implicate administrațiile locale și toate structurile „cu influență asupra oamenilor”: „Chiar și cu bisericile se poate purta o discuție, se poate încheia un acord”.

Ultima oră
13:44 - Talibanii au interzis frizerilor afgani să mai radă și să tundă bărbile. ”Nimeni nu are dreptul să se plângă”
13:39 - Lidia Buble are un mare secret, ce acum s-a aflat: de ce ţine mereu, în mână, o păpuşă fără păr, la Asia Express, la Antena 1!
13:32 - Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu, o înlocuiește pe Mariana Ioniță la șefia CNAIR. Șeful CA-ului al CNAIR, un fost consilier al Vioricăi Dăncilă și apropiat al lui Dan Voiculescu
13:23 - Doar 24 paturi ATI libere pentru pacienți COVID, în toată țara. În spitalele din București nu mai există niciun loc
13:14 - 5.655 de cazuri noi de coronavirus, dintre care aproape 2.600 doar în București. Încă 109 decese asociate SARS-CoV-2, printre care și o femeie nevaccinată, de 28 de ani. La ATI sunt internați 272 de pacienți cu COVID-19
13:05 - Ludovic Orban: Președintele României a încălcat Constituția / Comsia de control al SRI ar trebui să cerceteze subiectul / Cîțu nu înțelege ce partitură a jucat și că a fost un pion pe tabla de șah, nicidecum regina (VIDEO)
12:56 - Florin Cîțu, despre situația pandemiei de COVID-19: Ținta pentru Ministerul Sănătății este de 2.000 de paturi la ATI (VIDEO)
12:40 - DSP: În București, incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,95 la mia de locuitori. Au fost raportate 2.600 de cazuri în ultimele 24 de ore
12:39 - Ludovic Orban reclamă o „lovitură de partid”: Florin Cîțu nu înțelege că fie nu va mai fi prim-ministru, fie va rămâne numai din mila PSD. A devenit persona non grata pentru un număr uriaș de cetățeni (VIDEO)
12:33 - IGPR: Polițiștii au peste 3.100 de dispozitive pentru verificarea certificatelor COVID. Alte 8.000 urmează să sosească