Marcel Ciolacu susține că România și-a vândut producția de energie pe anul acesta: S-a dat pe 200 – 300 de lei și acum se vinde cu 2 – 3.000 de lei (VIDEO)

Marcel Ciolacu susține că România și-a vândut producția de energie pe anul acesta: S-a dat pe 200 - 300 de lei și acum se vinde cu 2 - 3.000 de lei (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că în coaliție vor fi discutate „două, trei variante” privind prețurile la energie, căci măsura compensării nu va putea fi aplicată pentru prea mult timp, urmând ca până la 1 septembrie să fie prezentată o decizie. Acesta a criticat ca fiind „tâmpenii” liberalizarea pieței energiei așa cum s-a făcut ea și faptul că s-a „vândut energia pe anul acesta cu 3-400 de lei”.

Liderul PSD, critici privind vânzarea de energie și liberalizarea pieței

„Guvernatorul BNR a zis un lucru corect: cea mai mare parte a inflației a venit din prețul la energie, care a explodat. Decizia corectă, făcută atunci pe colțul mesei, că se pierduse timpul și nu s-au luat decizii când trebuia, a fost acea compensare care a și diminuat inflația. Acea liberalizare a prețurilor în energie a fost o tâmpenie. Trebuia să gândești un astfel de fenomen”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a susținut apoi că România și-a vândul energia pe anul acesta cu prețuri mici: „Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. (…) Am vândut energia cu 3-400 de lei și acum se vinde cu 2-3.000 de lei. Pe producători i-am supraimpozitat iar pentru cei care vând pe PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare de energie electrică) nu există nicio reglementare. Aici trebuie intervenit”.

Ciolacu vorbește de noi măsuri privind prețurile la energie

Președintele PSD a anunțat apoi discuții privind trei variante de soluții în locul compensării prețurilor la energie, decizia urmând a fi luată până la 1 septembrie.

„Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar e nevoie de o reglementare pe zona casnic,ă unde putem acoperi din producția proprie. (…)

E nevoie de o soluție foarte rapidă până se face rectificarea. Și avem trei soluții, o să le detaliem în coaliție. Trebuie să găsim soluții predictibile pe o perioadă mai lungă, cel puțin până în 2025. Pe zona casnică e exclus să nu se vină cu o reglementare”, a spus Marcel Ciolacu.

Acesta a trimis apoi săgeți către Virgil Popescu, ministrul PNL al Energiei, spunând că soluțiile de la el ar trebui să vină: „Politica energiei, într-o țară, o face ministrul Energiei”.

„Nu se mai poate continua pe o perioadă lungă pe această ordonanță (de compensare a prețurilor). Există două, trei variante pe care le vom discuta. Nu putem aloca 3% din PIB speculei din energie, cât e bugetul educației. (…)

Eu zic că până în 1 septembrie trebuie luată această decizie. Se întrevăd trei acte normative și cu reglementarea și tot ce înseamnă ANRE”, a mai afirmat președintele PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)