Marius Pașcan: „Liderii Ungariei sunt și europeni, și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere” / Prim-vicepreședintele PMP a condamnat reacția UDMR la discursul „absolut rasist” al lui Viktor Orban (VIDEO)

Marius Pașcan: „Liderii Ungariei sunt și europeni, și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere” / Prim-vicepreședintele PMP a condamnat reacția UDMR la discursul „absolut rasist” al lui Viktor Orban (VIDEO)
Foto: Marius Pașcan / Facebook

Marius Pașcan, prim-vicepreședintele PMP, a denunțat atitudinea duplicitară a liderilor Ungariei, care se pretind mari europeni, dar se lipesc și de ruși pentru a obține resurse energetice de la ei. Pașcan a mai spus că politicienii ungari una spun și alta fac, iar atitudinea lor e replicată în România de UDMR. De asemenea, acesta a ținut să condamne discursul rasist al premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad și a deplâns faptul că acesta a fost aplaudat și preluat de lideri UDMR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Marius Pașcan: Discursul lui Viktor Orban a avut tente naziste

Prim-vicepreședintele PMP a reacționat după ce deputatul UDMR Zakarias Zoltan, invitat în aceeași emisiune, a spus că nu a fost nimic deplasat sau rasist în discursul lui Viktor Orban, pe care el l-a și aplaudat: „La asta s-a referit domnul premier al Ungariei, că în această regiune noi dorim – și cred că aici nu o să avem o temă de discordie cu nimeni din aceste comunități – să nu fim amestecați cu alte culturi”.

„Dl Zakarias nu doar că asumă discursul absolut rasist al premierului Ungariei dar a și spus că nu e de acord cu amestecul culturilor. Păi, dle deputat, în Transilvania sunt mai multe culturi. Nu e vorba doar de migranți, e vorba de cultura românească, pe care se vede că o șubreziți cu orice ocazie, e vorba de cultura romilor, săsească și multe altele, că trăim într-un climat multicultural aici, în Transilvania.

Mi-ar fi rușine cu aceste tente naziste, că în esență asta propagați, și nazismul… Asta face și premierul Orban în discursul său, asta faceți și dvs. Mie mi-ar fi rușine să vin cu un astfel de mesaj separatist, în esență”, a replicat Marius Pașcan.

Pașcan denunță atitudinea duplicitară a Ungariei și a UDMR

„Eu cred că e evident acest duplicitarism al interesului propriu pe care-l vehiculează UDMR. Când interesele o cer, o țin diplomatic într-un fel – una spun și alta fac. Cu asta ne confruntăm în inima țării. Acest dublu limbaj, acest cu fundul în două bărci, și cu unii, și cu alții .

Sunt și europeni, dar sunt și cu rușii pentru resurse. Se fac că nu văd războiul dacă interesul o cere. Exact la fel procedează în tot ce fac politic în această zonă din centrul țării și ne confruntăm cu acest duplicitarism zi de zi”, a mai afirmat Marius Pașcan, referindu-se apoi și la sumele uriașe pe care Guvernul Orban le pompează în asociații din Transilvania controlate de lideri UDMR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)