Nicolae Ciucă, întâlniri cu Nicușor Dan și Alexandru Rafila. Premierul discută sâmbătă cu primarul general al Capitalei și cu noul ministru al Sănătății

Nicolae Ciucă, întâlniri cu Nicușor Dan și Alexandru Rafila. Premierul discută sâmbătă cu primarul general al Capitalei și cu noul ministru al Sănătății
Foto: Facebook

Premierul Nicolae Ciucă are programate două întrevederi pentru sâmbătă, cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, respectiv cu noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila.

Nicolae Ciucă se întâlnește sâmbătă cu Nicușor Dan și cu Alexandru Rafila

Conform agendei publicate de Guvern, prima întâlnire a premierului va fi cea cu Nicușor Dan, programată pentru ora 10.

Întrevederea ar putea avea în centru situația termoficării și a prețurilor la energie. Tariful la gigacalorie ar putea fi de 280 de lei de la 1 decembrie, conform propunerii formulate de Nicușor Dan.

„Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca începând de la 1 decembie 2021 prețul pe care bucureștenii să-l plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus. Această propunere a rezultat dintr-o discuție cu consilierii din majoritate, a fost îmbrățișată de către PNL și PMP, nu și de către USR, iar PSD s-a pronunțat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General care să stabilească tarifele pentru populație, bucureștenii vor plăti cât plătesc începând din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie”, a spus, vineri, primarul general al Capitalei.

Mai apoi, de la 11, Nicolae Ciucă se va întâlni cu noul titular din Sănătate, deputatul PSD Alexandru Rafila. Cel mai probabil cei doi oficiali vor discuta despre situația pandemică și despre proiectul privind certificatul verde, despre care premierul spunea recent că „reprezintă o prioritate”.

„Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observăm că în celelalte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, așa cum se numește el. Ca atare, fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, afirma Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe