Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale

Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
Foto: Facebook @ Nicolae Ionel Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă a discutat sâmbătă cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, iar temele abordate au fost subvenția la căldură, împărțirea bugetului între Primăria Generală și bugetele de sector, plafonul de îndatorare a municipalității, respectiv urbanismul și controlul de stat în urbanism.

Ce au spus Nicolae Ciucă și Nicușor Dan despre întâlnirea pe care au avut-o sâmbătă

„Am discutat astăzi cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Temele abordate au fost: subvenția la caldură, investițiile necesare pentru preluarea ELCEN, împărțirea bugetului între Primăria Generală și bugetele de sector, plafonul de îndatorare al Primăriei Generale și urbanism și controlul de stat în urbanism. Scopul întâlnirii a fost, în primul rând, acela de a mă asigura ca bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă dar și de a mă informa cu privire la problemele cu care se confruntă Primăria Generală”, a scris Nicolae Ciucă, sâmbătă, pe Facebook.

Nicușor Dan a vorbit la rândul său despre întrevederea cu premierul.

„Am venit cu patru subiecte pentru domnul prim-ministru: contribuţia statului la subvenția pentru gigacalorie, pentru București şi pentru celalalte oraşe; intenţia municipalităţii de a prelua ELCEN și a unifica producţia cu transportul şi energia termică; al treilea subiect a fost legat de bugetul Primăriei Capitalei în general şi de posibilitatea ca Primăria să nu mai funcţioneze doar pe regim de avarie, cum funcţionează de ani de zile, și să facă acele mari investiții de care are nevoie. Am deschis şi subiectul urbanismului pentru că oricât de mult am face lucrări de infrastructură, orașele se dezvoltă haotic și nu o să ajungem prea departe. Avem Inspectoratul de Stat în Construcţii care nu funcţionează”, a declarat primarul general al Capitalei.

Ultima oră
21:15 - Vasile Dîncu: În niciun scenariu nu e vorba de război în România sau de participarea noastră directă la un conflict militar / Românii nu trebuie să se îngrijoreze, căci facem parte din NATO, cea mai puternică alianță (VIDEO)
21:12 - Vasile Dîncu, despre o strategie privind minoritățile de la granița României cu Ucraina: Există o clauză de ajutor și sprijin pentru refugiați (VIDEO)
21:12 - Majoritatea vehiculelor de transport de pe A1 depășesc greutatea maximă admisă, spun drumarii: Nu putem repara drumurile în ritmul în care le distrug transportatorii
21:07 - Halep îi dă replica lui Djokovic, după părăsirea Australian Open: „Cred că tenisul nu avea nevoie de aşa ceva”
21:00 - Alexandru Rafila îi sfătuiește pe românii care au completat formularul PLF, dar tot au fost amendați, să conteste sancțiunea (VIDEO)
20:54 - Drama prin care trece Xonia, după eliminarea de la Survivor România 2022: Am crezut că mi-am imaginat eu
20:33 - Novak Djokovic, huiduit la scenă deschisă pe Rod Laver Arena. Declarația cu care Daniil Medvedev i-a enervat pe spectatorii prezenți la Australian Open (VIDEO)
20:30 - SUA oferă un răspuns scris privitor la cererile de securitate ale Rusiei. Retragerea NATO nu este luată în discuție
20:18 - Așa s-au întâlnit, de fapt, Carmen Brumă și Mircea Badea. El este cel care le-a făcut cunoștință
20:11 - Profesoară din Botoșani, cercetată pentru purtare abuzivă, după ce ar fi agresat fizic și verbal o elevă