PNL răsplătește plagiatorii: Sorin Cîmpeanu ar urma să devină vicepreședintele Senatului, iar Florin Roman va fi susținut pentru funcția similară de la Camera Deputaților

PNL răsplătește plagiatorii: Sorin Cîmpeanu ar urma să devină vicepreședintele Senatului, iar Florin Roman va fi susținut pentru funcția similară de la Camera Deputaților
Protest anti-plagiat în fața Ministerului de Interne. Imagine din 24 ianuarie 2023. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PNL-iștii Sorin Cîmpeanu și Florin Roman ar urma să ocupe noi funcții, în ciuda acuzațiilor extrem de grave de plagiat care au planat asupra lor și care, de altfel, i-au și determinat să demisioneze din funcțiile de miniștri pe care le-au avut anterior.

Cum îi pedepsește PNL pe plagiatori: Le ia niște funcții și le dă altele

Sorin Cîmpeanu, plecat din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat, va fi vicepreședintele Senatului, conform unei decizii luate luni de Biroul politic al PNL, informează Edupedu.ro, care citează mai multe surse.

De altfel, Cîmpeanu este unul dintre cei trei ”specialiști” ai PNL care vor ”corecta” Legile Educației, în varianta propusă în coaliție de actualul ministru, Ligia Deca. Amintim că proiectele noilor Legi ale Educației sunt ținute la secret, fapt criticat dur de elevi.

La rândul său, Florin Roman, care a demisionat din fruntea Ministerului Digitalizării tot în contextul unor acuzații de plagiat, e susținut de PNL pentru postul de vicepreședinte al Camerei Deputaților, afirmă sursele G4Media.

Dacă informațiile se confirmă, ar fi o adevărată palmă dată tuturor celor care și-au scris temeinic tezele de doctorat și alte lucrări științifice.

De ce au demisionat din Guvern PNL-iștii Cîmpeanu și Roman

Amintim că Florin Roman a fost nevoit să demisioneze la scurt timp după învestirea în funcția de ministru al Cercetării și DIgitalizării după ce Libertatea a descoperit că mai multe pagini verificate din lucrarea sa de master au fost copiate din lucrarea unui profesor timișorean.

În plus, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, pe care Roman o avea trecută în CV, a transmis la vremea aceea că nu-l cunoaște nici ca student, nici ca absolvent de licență.

Iar Sorin Cîmpeanu a demisionat de la Ministerul Educației după ce jurnalista de investigație Emilia Șercan a descoperit că acesta a plagiat într-un curs universitar, trecând ca fiind ale lui 13 capitole care, în fapt, erau scrise de alți autori. Cîmpeanu a argumentat că nu se poate considera plagiat deoarece e vorba de un banal suport de curs, numai că jurnalista a aflat că, totuși, acesta era vândut elevilor. În plus, Șercan a dat de înțeles că liberalul a mai plagiat și cu alte ocazii.

Duminică, într-o intervenție pentru B1 TV, Emilia Șercan a vorbit despre cât de important este pentru mediul politic și academic, dar și pentru societate în general, ca actele de plagiat să fie sancționate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)