Protest USR la Palatul Cotroceni: Klaus Iohannis, numit „dealer neautorizat BMW”

Protest USR la Palatul Cotroceni: Klaus Iohannis, numit „dealer neautorizat BMW”
Protest USR la Cotroceni: „Iohannis, dealer neautorizat BMW”. Sursă foto: USR / Facebook

Mai mulți membri USR au organizat un protest la Palatul Cotroceni. Ei au afișat un banner uriaș cu mesajul „Dealer neautorizat BMW”, cu referire la președintele Klaus Iohannis.

Se întâmplă în contextul scandalului legat de achiziția de către Poliția Română a 600 de mașini. Specificațiile tehnice au fost formulate de așa natură încât să se încadreze doar mașinile Automobile Bavaria, compania lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Iohannis.

Lucian Bode, lider PNL și ministru de Interne, a încercat să dea vina pe Cătălin Drulă, președintele USR și fost ministru al Transporturilor, dar mai mult s-a încurcat.

Drulă a vorbit pe larg despre licitația cu dedicație și a făcut mai multe sesizări la Parchetul European, OLAF, Curtea de Conturi, respectiv Autoritatea de Audit și Organismul Intermediar Transporturi.

Cum a încercat Poliția lui Bode să-i facă vânzare prietenului lui Iohannis

„Poliția Română cumpără 600 de BMW 320ix de la compania prietenului președintelui Klaus Iohannis, cu fonduri europene.

Specificațiile absurde ale licitației (de exemplu, cutie de viteze cu minimum 8 trepte) asigură că nici o marcă concurentă nu poate concura la nivelul prețului. O singură ofertă primită”, acuzase Cătălin Drulă.

Acesta a explicat apoi pe larg cum s-a ajuns la această licitație cu dedicație pentru firma lui Schmidt.

Bode a încercat să dea vina pe Drulă, dar s-a încurcat mai rău

După mai multe săptămâni de scandal pe subiect, joi a ieșit public și Lucian Bode, ministrul de Interne. El s-a contrazis singur spunând că nu e nimic în neregulă cu documentele, apoi că cererea de finanțare și detaliile tehnice au fost aprobate chiar de Drulă, deci el e vinovatul pentru răul care nu există.

În replică, liderul USR a spus că el nu a făcut decât să aprobe un proiect de siguranță rutieră din fonduri europene, care includea mult mai multe tipuri de investiții în acest scop.

„Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 – probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui)”, a replicat președintele USR, care și venit cu documente.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a confirmat că nevoia o stabilește întotdeauna beneficiarul, în cazul de față Poliția Română.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:33 - Doi adolescenți au fost executați public în Coreea de Nord după ce au distribuit filme străine
16:28 - Virgil Popescu (PNL): „Taxa pe soare e fake-news” / Cătălin Drulă (USR): Ministrul a spus niște minciuni. Ieșirile PSD-iștilor împotriva lui Popescu sunt ipocrite. La moțiune au făcut scut în jurul lui (VIDEO)
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste