Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”

Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „'Patriotul' de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul AUR, George Simion, a făcut mai multe declarații controversate chiar de Ziua Națională, stârnind critici dure din partea altor politicieni. Deși pretinde că e unionist și atașat de moldoveni, Simion a cerut ca România să nu mai finanțeze „nici măcar cu un leu” Guvernul Republicii Moldova. Asta deși actuala conducere de la Chișinău e una pro-europeană, care a făcut pași importanți în lupta anticorupție, pentru consolidarea statului de drept și spre aderarea la Uniunea Europeană. Simion a mai afirmat că statul român a alocat prea mulți bani refugiaților ucraineni, deși aceștia fug de un război odios declanșat de Rusia lui Putin.

„De mai bine de un an vă tot spun că acest băiat, George Simion, este pe felie cu Kremlinul. Acum a apărut și dovada clară”, a reacționat europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP.

Iar Alexandru Muraru, deputat PNL și consilier al premierului Nicolae Ciucă, l-a catalogat pe Simion ca fiind „putinist” și „troll al Kremlinului”.

George Simion: „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău”

De Ziua Națională a României, George Simion a afirmat că membrii AUR sunt „unionişti” şi îi vor pe toţi românii împreună. Pe de altă parte, tot el a spus că „România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu Guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban”.

Totodată, Simion a criticat statul român pentru că-i ajută pe ucrainenii care fug de război: „Niciun leu pentru Guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”.

Eugen Tomac susține că George Simion face jocurile Rusiei

„De mai bine de un an vă tot spun că acest băiat, George Simion, este pe felie cu Kremlinul. Acum a apărut și dovada clară.

De Ziua Națională a României, Simion spune nici mai mult, nici mai puțin, că România nu mai trebuie să susțină Basarabia in fața agresiunii barbare a Rusiei. Milioane de români din R. Moldova nu au curent electric sau gaz pentru a se încălzi, dar asta este exact ceea ce își dorește un “patriot” de carton: România să nu mai susțină cu niciun leu R. Moldova.

A cere astăzi să abandonam R. Moldova înseamnă exact ceea ce își dorește Rusia.

Tocmai de aceea, România trebuie să continue să susțină cu toată forța administrația condusă de Președintele Maia Sandu”, a reacționat Eugen Tomac.

Muraru, despre Simion: Avem și noi un mic Putin al nostru

O reacție dură la afirmațiile liderului AUR a venit și de la deputatul liberal Alexandru Muraru: „Putinistul George Simion dovedește, încă o dată, că este la conducerea celui mai antiromânesc partid. Prin declarațiile făcute în Ziua Națională a României, troll-ul Kremlinului vrea, de fapt, izolarea românilor de peste Prut, marginalizarea lor și tratarea ca pe un inamic. În alte cuvinte, Simion cere ca România să nu mai ajute Republica Moldova în pragul unei ierni grele și în fața unui șantaj abject administrat de Federația Rusă fraților de peste Prut. George Simion vrea ca România să nu mai sprijine guvernul pro-european de la Chișinău, singurul capabil să scape Republica Moldova de influențele putiniste”.

„Românii s-au convins că avem și noi un mic Putin al nostru. Partidul extremist, de factură neolegionară și antisemit rămâne cea mai nedemnă, mincinoasă şi caraghioasă creație din Parlamentul României”, a mai susținut Muraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe