România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic” (VIDEO)

România ar putea impune sancțiuni economice Rusiei. Ministrul de Externe: „Efectul cumulat va fi foarte puternic (VIDEO)
Foto: Facebook @ Ministerul Afacerilor Externe

România ar urma să se alăture statelor care vor impune sancțiuni economice Rusiei, în calitate de stat membru al UE și NATO. Anunțul a fost făcut joi seară, pentru B1 TV, de către ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

În ultimele luni, liderii politici americani, dar și europeni au amenințat în repetate rânduri cu sancțiunile care vor fi impuse Rusiei, dacă Vladimir Putin nu va face pasul înapoi, pe fondul conflictului cu Ucraina. În acest an, marile puteri și aliații NATO pregătesc lista de sancțiuni, care va fi adaptată fiecărui stat în parte.

„Sancțiunile trebuie să vizeze acele domenii care într-adevăr, pot să producă costuri importante și consecințe masive. Sigur, poate să existe o diferență de abordare între diverse state membre cu privire la ce sancțiuni să utilizăm. Trebuie să avem în vedere și măsura în care sancțiunile pe care noi înșine le adoptăm pot să impacteze negativ asupra intereselor noastre.

Astfel, există un proces de analiză la nivelul fiecărui stat al UE. Ne vom armoniza în cadrul Uniunii Europene cu privire la procesul de adoptare de sancțiuni”, a declarat Aurescu, pentru B1 TV.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe al României: „Efectul cumulat al acestui tip de reacție va fi unul foarte puternic”

Ministrul de Externe al României susține fără ezitare inițiativele marilor puteri, de a impune sancțiuni Rusiei, ce reprezintă „factori de descurajare”, susține Aurescu.

„Ne vom coordona foarte apropiat cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Canada și alți actori care vor adopta sancțiuni și efectul cumulat al acestui tip de reacție va fi unul foarte puternic. Faptul că la nivelul UE ne pregătim pentru adoptarea de sancțiuni, pentru consolidarea flancului estic la nivelul NATO, reprezintă factori de descurajare”, a mai punctat ministrul de Externe.

În cadrul aceluiași interviu, Aurescu a declarat că Guvernul acceptă prezența trupelor militare franceze în țara noastră și suplimentarea efectivelor americane.

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, pentru B1 TV, pe 20 ianuarie 2022 (VIDEO)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:24 - Diplomatul rus de la Geneva l-a criticat pe Lavrov. Politicianul și-a dat demisia din cauza războiului din Ucraina: „Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea și de munca mea”
15:15 - Adrian Chesnoiu, despre proiectul de OUG: Este foarte important să știm care sunt stocurile de alimente pe care le are România, să putem profita de anumite oportunități. Baza de date, confidențială (VIDEO)
15:13 - Înalții oficiali germani vor vizita România: „Dorim să continuăm să ne conectăm la nivel european… ”
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război