Scumpiri, taxe mari, nepotism – bilanțul unei coaliții cu 70% majoritate în Parlament. Ionuț Moșteanu: Unde e stabilitatea promisă de Iohannis? De ce ne împrumutăm dacă ”o ducem bine”? (VIDEO)

Scumpiri, taxe mari, nepotism - bilanțul unei coaliții cu 70% majoritate în Parlament. Ionuț Moșteanu: Unde e stabilitatea promisă de Iohannis? De ce ne împrumutăm dacă ”o ducem bine”? (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cu un „purcoi de bani” din PNRR și 70% (!) majoritate în Parlament, coaliția PNL – PSD – UDMR n-a reușit să livreze decât scumpiri, inflație și taxe mai mari, acuză deputatul Ionuț Moșteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR a mai susținut că președintele Klaus Iohannis a mințit de două ori: când a spus că nu va aduce PSD la guvernare și când a spus că e nevoie de această largă coaliție cu PSD pentru a asigura stabilitatea țării. Unde e stabilitatea?, s-a întrebat Moșteanu.

Acesta a mai remarcat faptul că Guvernul Ciucă s-a împrumutat cu șase miliarde numai luna aceasta și s-a întrebat retoric de ce ne împrumutăm dacă o ducem așa bine, cum pretind guvernanții.

Totodată, Ionuț Moșteanu și-a manifestat speranța că PNL și Iohannis vor fi pedepsiți de electorat pentru faptul că au trădat.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Moșteanu (USR): Între PSD și PNL e cuțităreală de-a dreptul. Unde e stabilitatea promisă de Iohannis?

„Dl Iohannis ne-a păcălit a doua oară în decurs de doi ani: o dată a zis ”votați PNL să vă scăpăm de PSD”, iar după un an a adus PSD la guvernare, iar apoi a zis ”trebuie alianță de guvernare PNL – PSD pentru că e nevoie de liniște și stabilitate”. Vede cineva liniștea și stabilitatea? E o cuțităreală de-a dreptul, pe față, între PNL și PSD. (…)

Sunt declarații de la zi la zi mai belicoase la adresa celorlalți, numai stabilitate nu arată și vor să ne țină ocupați, că dacă n-ar fi aceste declarații, am discuta acum despre creșterea ratelor la bănci, faptul că oamenii care și-au luat case prin Prima Casă unii deja plătesc rate cât salariul, de scumpiri, de jaloanele întârziate din PNRR, de tranșa a doua din PNRR, care e întârziată, de lucrurile astea reale, care au impact în viețile fiecărui om.

Or noi acum vorbim de mârâiala dlui Ciolacu cu dl Ciucă vizavi de această ciolaniadă, împărțirea de ministere”, a declarat liderul USR.

Moșteanu a insistat apoi că Iohannis și PNL trebuie să răspundă în fața electoratului pentru că au mințit: „Important e, și eu insist, ca Ciucă, și Iohannis și PNL să răspundă în fața românilor la alegrile care vor urma pentru această mizerie, că i-au păcălit pe toți pentru niște interese mici, personale”.

De ce se bat PNL și PSD pe Ministerul Transporturilor

Deputatul USR a explicat apoi de ce PSD și PNL se ceartă pe Ministerul Transporturilor. Condus acum de social-democratul Sorin Grindeanu, acesta ar trebui, conform protocolului coaliției, să treacă la liberali la rotativa guvernamentală din mai.

„Ministerul Transprotuirlor e unul important, mare, unul care coordoneaza 50.000 de oameni în companiile din subordine. Pentru partidele clientelare ca PNL și PSD e un motiv foarte important că-și angajaează oamenii acolo.

Ei pe asta se bat de fapt, pe posibilitatea de a-și pune oameni colo și colo, posibilitatea de a popula cele 50 de consilii de administrație cu oameni din partid și, da, speră să se taie niște panglici interesante în anii ce urmează. De asta e această încrâncenare între PNL și PSD pe Transporturi”, a afirmat Moșteanu.

Moșteanu (USR) spune că Ciucă (PNL) e ca și terminat politic

„Cred că viitorul politic al dlui Ciucă mai ține patru luni. Pe 26 mai, într-un fel sau altul, va fi istorie și încearcă să găsească o variantă magică prin care să-și continue cariera politică și după această dată. Dacă va rămâne premier și PSD va pleca de la guvernarer, va fi praf. Dacă va ceda guvernarea, va fi nimeni în partid, în secunda 2 PNL-iștii îi vor lua gâtul”, a mai declarat deputatul USR.
Moșteanu (USR): Cu un purcoi de bani din PNRR și 70% majoritate în Parlament, PSD și PNL n-au făcut nimic

Ionuț Moșteanu a mai spus că discursul lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, despre cum PSD-iștii și PNL-iștii trebuie să fie oameni de stat si să se apuce de treabă era bun când au venit la guvernare, nu acum, două mai bine de un an în care au avut „un PNRR pe masă, un purcoi așa mare de bani” și 70% majoritate în Parlament.

Liderul USR s-a referit apoi la Sorin Grindeanu, despre care a afirmat că e „un dezastru” pentru că „vedea două zile pe săptămână la muncă”. De altfel, o analiză USR a arătat că în ultimul an au fost reziliate sau anulate proiecte rutiere de 900 de kilometri.

USR acuză PNL că și-a trădat propriul electorat

„PNL a mințit și sub semnătura lui Ciucă au introdus suprataxarea pentru contractele part-time, au mărit imporitele pe dividente, au schimbat modul de impozitare pe microintreprinderi și au pus sarcini suplimentare și au modificat sistemul de impozitare și taxare pentru PFA-uri peste noapte”, a mai acuzat liderul USR.

De ce se împrumută Guvernul Ciucă dacă tot o ducem așa bine?

Cât despre declarațiile lui Ciolacu despre impozitarea marilor companii, Moșteanu a afirmat că acesta doar spune ce vrea electoratul lui să audă. Numai că aceste declarații sunt periculoase, deoarece sunt auzite și de investitori și creditori.

Purtătorul de cuvânt al USR a mai susținut că Guvernul Ciucă s-a împrumutat cu șase miliarde numai luna aceasta, „adică două autostrăzi Pitești – Sibiu”. Ionuț Moșteanu s-a întrebat apoi retoric de ce Guvernul Ciucă se tot împrumută dacă tot economia merge bine cum pretinde.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:57 - Studiu îngrijorător: Milioane de francezi renunță la igienă sub pretextul problemelor economice
23:51 - O femeie a ajuns să dezvolte psihoză și să sufere de insomnie după ce a mâncat resturi de sushi: „Simțea ca și cum un pește se agita în burta ei”
23:50 - ACEA: Normele Euro 7 vor majora prețurile autoturismelor noi în medie cu 2.000 de euro
23:50 - Reacții de la Sepsi, după decizia UEFA privind „Ungaria Mare”: „N-o să existe acest simbol pe stadionul nostru” / „Nu suntem subvenționați de Guvernul Ungariei și nu avem nicio obligație față de el”
23:28 - Facebook a susținut, prin reclame plătite de ruși, destabilizarea Republicii Moldova. Acuzații grave
23:24 - Kelemen Hunor (UDMR): Dacă aș fi eu cel care decide singur, eu aș face anticipate în 2023. În 2024, un an electoral, administrația centrală va aștepta să vadă ce se întâmplă
23:16 - Un bărbat a fost dus la Psihiatrie pentru că se ruga prea tare pe o stradă din Vaslui / Speriați, vecinii au sunat la 112
23:10 - Incendiu produs la bordul unei nave aflate în Portul Constanța / Focul a izbucnit în zona spațiilor de locuit
23:01 - Aflat în comă alcoolică, un român a provocat un accident rutier în Verona: „O minune a făcut ca mașina să nu lovească pietonii”
23:01 - Csaba Asztalos (CNCD), despre cazul „Ungaria Mare”: Nu înțeleg decizia UEFA, ar fi bine să vedem motivarea. În măsura în care un astfel de simbol se folosește în România, avem competențe și noi, și alte instituții (VIDEO)