Siegfried Mureșan, ironii la adresa cancelarului Austriei, care le-a urat „Crăciun binecuvântat tuturor creștinilor ortodocși”: „Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătoresc acum Crăciunul?”

Siegfried Mureșan, ironii la adresa cancelarului Austriei, care le-a urat „Crăciun binecuvântat tuturor creștinilor ortodocși”: „Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătoresc acum Crăciunul?”
Foto: Siegfried Muresan / Facebook

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, le-a urat, pe Facebook, tuturor creștinilor ortodocși un Crăciun binecuvântat. Mesajul a fost văzut și de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan care, la rândul lui, i-a urat oficialului austriac să învețe să facă diferența între creștinii ortodocși de rit vechi și cei de rit nou.

Creștinii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie

Separarea Bisericii Ortodoxe în Stil Vechi și Nou s-a produs în 1923, când la Constantinopol s-a decis trecerea de la calendarul iulian la calendarul gregorian.

În calendarul iulian sau în calendarul pe stil vechi, Crăciunul e decalat cu 13 zile față de calendarul ortodox oficial. Prin urmare, creștinii ortodocși pe stil vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Printre ei sunt rușii, sârbii, moldovenii și ucrainenii.

Informația, însă, pare să nu fi ajuns la Karl Nehammer, cancelarul Austriei, care le-a urat un Crăciun fericit tuturor creștinilor ortodocși.

Karl Nehammer, taxat de Siegfried Mureșan pentru urarea de Crăciun

„Urez tuturor creștinilor ortodocși un Crăciun binecuvântat și liniștit!”, a transmis Nehammer, pe Facebook:

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE în Parlamentul European, deja supărat că Nehammer a blocat intrarea României în Schengen, n-a ratat ocazia de a-l ironiza pe acesta.

„Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, tocmai a postat un mesaj de felicitare cu ocazia Crăciunului, adresat “tuturor creștinilor ortodocși”.

Îi poate spune cineva că nu toți creștinii ortodocși sărbătorim astăzi Crăciunul?

Un cancelar ar trebui să se documenteze înainte de a vorbi. Pe această temă și pe orice altă temă”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Și, date fiind informațiile privind legăturile politicienilor austrieci cu liderii ruși, unii au ținut să comenteze la postarea lui Nehammer că, probabil, urarea acestuia e adresată doar prietenilor săi de la Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe