Tanczos Barna: Toate finanţările care vin de la Budapesta către fundaţiile maghiare din România sunt legale. Niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria în scop politic (VIDEO)

Tanczos Barna: Toate finanţările care vin de la Budapesta către fundaţiile maghiare din România sunt legale. Niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria în scop politic (VIDEO)

Reporterii s-au chinuit zece minute, miercuri, să obțină de la Tanczos Barna, ministrul Mediului și lider al UDMR, un răspuns privind atitudinea partidului față de discursul antieuropean și rasist al premierului ungar Viktor Orban de la Băile Tușnad. A fost degeaba. Tanczos Barna a evitat să răspundă la toate întrebările și s-a limitat la a spune că punctul lor de vedere a fost exprimat deja de președintele partidului, Kelemen Hunor.

Numai că acesta din urmă i-a luat apărarea premierului ungar și, când președintele Klaus Iohannis a cerut explicații UDMR, pentru că unii din liderii săi au fost la Tușnad și chiar au aplaudat discursul lui Orban, Kelemen a spus că nu e cazul de dat detalii.

Există, însă, o posibilă explicație pentru această atitudine a UDMR de a nu-l critica, ba chiar de a-l apăra pe premierul Ungariei și asta pentru că presa a relatat pe larg despre sutele de milioane de euro pe care Guvernul Orban le-a plătit mai multor fundații controlate chiar de lideri UDMR.

În apărarea sa și a partidului său, Tanczos Barna a susținut că toate transferurile s-au făcut în mod legal. El a mai spus că UDMR nu a folosit niciodată aceşti bani în scop politic.

Tanczos Barna, despre banii pe care Guvernul Orban îi pompează în fundațiile maghiare din România

„Toate finanţările care vin de la Budapesta către asociaţii sau fundaţii sunt legale. În niciun caz nu ar fi acceptat nicio asemenea asociaţie sau fundaţie finanţări ilegale.

Și nu doar vorbitorii de maghiară beneficiază de ele, multe sunt investiţii de utilitate publică. Toate patinoarele sunt deschise pentru toţi care vor să practice hocheiul sau vor să patineze.

Investiţia pentru dezvoltarea capacităţii de intervenţie chirurgicală la Spitalul din Miercurea Ciuc e tot pentru toţi cetăţenii României. E incorect să spunem că aceste finanţări sunt doar pentru vorbitorii de limbă maghiară”, a declarat Tanczos Barna.

Acesta a mai precizat că se poate ajunge și la un acord la nivel diplomatic dacă se consideră necesar acest lucru.

„Niciodată UDMR nu a folosit bani din Ungaria pentru activităţi politice sau cu scop politic”, a mai spus ministrul UDMR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)
17:45 - Un bărbat a murit după ce un bolovan s-a prăbușit pe mașina sa în Defileul Jiului
17:28 - Al cincilea mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din Roșia Montană: Evacuarea preventivă, imperativ necesară pentru protejarea vieții dumneavoastră. Există pericolul ca barajul Tăul Mare să cedeze
17:13 - UPDATE: Incendiu în incinta Ocolului Silvic Măneciu. Suprafața afectată, aproximativ 1.000 de metri pătrați. Se acționează și pentru protejarea unui depozit de carburanți
17:00 - VIDEO. Un fost fotbalist din Liga 1 a fost pe teren la dezastrul din Indonezia: „Unii suporteri au încercat să vină după noi la cabine. Din ce știu, au murit 200 de fani și doi polițiști”
16:24 - Doi bărbați au fost împușcați într-un târg din județul Bacău. Scandalul a început de la prețul de la prețul strugurilor, spun polițiștii
15:10 - Primele imagini cu armata ucraineană intrând victorioasă în Lîman. A fost a lui Putin o zi
15:09 - Centrul Bucureștiului este blocat de protestatarii care îi susțin pe George Simion și pe Diana Șoșoacă (GALERIE FOTO)
14:53 - Alexandru Arșinel a fost înmormântat în aplauzele celor care l-au iubit