Virgil Popescu dă asigurări: Nu vor fi probleme cu gazele la iarnă (VIDEO)

Virgil Popescu dă asigurări: Nu vor fi probleme cu gazele la iarnă (VIDEO)
Foto: Virgil Popescu / Facebook

Virgil Popescu (PNL), ministrul Energiei, a dat asigurări, în debutul ședinței de guvern, că România nu va avea probleme cu gazele la iarnă. Acesta a precizat că în procesul de umplere a rezervelor țara noastră e peste graficul asumat în faţa Comisiei Europene.

Popescu e sigur că nu vom avea probleme cu gazele la iarnă

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România a reuşit să realizeze un stoc de depozite de peste 1,8 miliarde de metri-cubi. La rândul său, ministrul Virgil Popescu a precizat că stocul de umplere e de 59,48%, „peste graficul asumat în faţa Comisiei Europene”.

„Am depăşit inclusiv ţinta pe care ar fi trebuit să o avem la 1 septembrie, când ar fi trebuit să avem 57%. Ne dorim să depăşim cu mult ţinta de 80% pentru 1 noiembrie”, a adăugat Popescu.

El a mai spus că la acest moment fluxurile de intrare a gazului sunt în parametri normali.

Ciucă: O compensare mai mare a preţurilor la energie şi gaze nu e posibilă

Marți seară, premierul Ciucă afirmase că românii nu trebuie să primească facturi duble la gaze și electricitate, pentru că nu s-a schimbat nimic în conținutul Ordonanței de Urgență care stabilește prețul plătit de consumatori.

În schimb, a susținut că o compensare mai mare a preţurilor la energie şi gaze nu e posibilă deoarece nu permite bugetul.

„O reducere a preţului mai mult decât e acum nu se poate pentru că trebuie să fim oneşti şi să le spunem oamenilor adevărul. Bugetul e cel pe care l-am făcut public şi aceştia sunt banii din care putem să facem compensările”, a spus șeful Guvernului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:50 - Polițiștii de frontieră au avut parte de o „surpriză”. Doi sirieni au fost găsiți ascunşi în podeaua unei mașini la Calafat
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?
12:50 - Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble