Ce a spus Dan Petrescu despre selecționerul Iordănescu, după ce România a retrogradat în Liga C

Ce a spus Dan Petrescu despre selecționerul Iordănescu, după ce România a retrogradat în Liga C
sursă foto: captură YT

Echipa națională de fotbal a României a câștigat aseară, scor 4-1, ultimul meci din Nations League, pe teren propriu, în compania Bosniei și Herțegovinei. Succesul a fost însă insuficient pentru tricolori, care au încheiat ultimii grupa și care au retrogradat astfel în lumea a treia a fotbalului.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, aflat și el în iarnă pe lista celor de la FRF pentru a prelua destinele echipei naționale, a comentat rezultatul reușit de Iordănescu și a vorbit despre omul pe care îl consideră potrivit să facă pe mai departe treabă cu tricolorii.

Ce a spus Dan Petrescu despre Edi Iordănescu

Selecționerul Edi Iordănescu a fost contestat de fani, care au cerut demisia sa, considerându-l principalul vinovat pentru rezultatele nefaste înregistrate de România. Chiar și așa, unii oameni din fotbal sunt de părere că Iordănescu nu trebuie să fie înlăturat de la echipă, în ciuda faptului că nu și-a îndeplinit obiectivul.

Dan Petrescu este și el alături de selecționer, pe care îl consideră varianta cea mai bună la ora actuală, având încredere în strategia acestuia.

”Naționala mare a jucat foarte bine. Mă bucur că a câștigat și sper să rămână Edi antrenor”, a spus Dan Petrescu, după meciul România U21 – Olanda U21.

Petrescu, încântat de naționala de tineret

Antrenorul campioanei a analizat și evoluția tricolorilor mici, conduși de Emil Săndoi, care au remizat în această seară, scor 0-0, cu reprezentativa similară a Țărilor de Jos.

”Normal că avem viitor. Dacă dădea gol Markovic, băteam. Otto Hindrich a apărat excelent, nici n-a avut prea multe. Birligea a intrat bine la pauză, Petrila n-a intrat deloc, dar cred că toți au intrat bine.

Cred că a schimbat bine sistemul Emil Săndoi, în 5-4-1. A văzut că, dacă joacă deschis, cum a făcut cu Spania, e greu. Nici gazonul nu i-a ajutat. Adversarul a fost unul valoros și, până la urmă, e un rezultat bun”, a declarat Dan Petrescu, potrivit Digi Sport.

Urmăriți B1TV.ro și pe