Ce ofertă i-ar fi făcut FRF lui Dan Petrescu ca să îl convingă să lăse CFR Cluj pentru echipa națională

Ce ofertă i-ar fi făcut FRF lui Dan Petrescu ca să îl convingă să lăse CFR Cluj pentru echipa națională
Foto: Facebook @ Dan Petrescu

Federația Română de Fotbal dorește să îl aducă pe Dan Petrescu la cârma echipei naționale, care a rămas fără selecționer pentru că înțelegerea cu Mirel Rădoi a expirat la finalul campaniei eșuate pentru calificarea la Cupa Mondială din Qatar. FRF discutase și cu Gheorghe Hagi, și cu Răzvan Lucescu, însă în cele din urmă ambele variante au picat.

Ce ofertă i-ar fi făcut FRF lui Dan Petrescu pentru a-l convinge să vină la echipa națională

Președintele și directorul tehnic al FRF, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, s-au deplasat joi la Cluj-Napoca pentru a discuta cu antrenorul campioanei en-titre, Dan Petrescu, însă discuția nu a avut vreo finalitate, fie ea una pozitivă sau negativă, transmite Digisport.ro.

Antrenorul liderului din Liga 1 le-a promis oficialilor FRF că le va da un răspuns final peste trei săptămâni, după ultimul meci pe care îl va juca în acest an CFR Cluj, partidă programată să se desfășoare în weekendul 18-19 decembrie.

FRF i-ar fi propus lui Dan Petrescu un salariu de 25.000 de euro pe lună, conform informațiilor prezentate de jurnalistul Radu Naum. Contractul ar fi unul pe termen lung, nu cum a fost cel semnat cu Mirel Rădoi, care s-a întins numai pe o perioadă de doi ani de zile.

Federația intenționează să semneze cu Dan Petrescu o înțelegere valabilă pentru patru ani, adică una care ar cuprinde atât campania pentru EURO 2024, cât și campania pentru Cupa Mondială din 2026.

Cu toate acestea, contractul dintre Dan Petrescu și CFR Cluj expiră în iunie 2024 și are o clauză de reziliere de 600.000 de euro. Sunt șanse foarte mici ca FRF să plătească această clauză, după cum a indicat Mihai Stoichiță la Digi Sport, astfel că e nevoie ca antrenorul să ajungă la o despărțire amiabilă cu conducerea din Gruia.