David Popovici: În principiu, alături de antrenorii mei, vrem să revoluţionăm înotul / Nu aş fi putut ajunge aici fără suportul tuturor. Eu mă percep un simplu puşti

David Popovici: În principiu, alături de antrenorii mei, vrem să revoluţionăm înotul / Nu aş fi putut ajunge aici fără suportul tuturor. Eu mă percep un simplu puşti
Foto: Hepta - Zuma Press / Mickael Chavet

David Popovici nu a reușit calificarea în semifinalele probei de 50 m liber la Jocurile Olimpice, dar performanțele sale la Tokyo au fost impresionante și lăudate în presa internațională. Tânărul a devenit un adevărat fenomen la doar 16 ani și are mari ambiții: „Avem planuri măreţe eu şi cu antrenorii mei. În principiu şi în mare vrem să reuşim să revoluţionăm înotul şi aici mă opresc”.

David Popovici, despre participarea la Jocurile Olimpice și planurile sale de viitor

„Rămân cu extrem de multă experienţă şi cu probabil cel mai frumos concurs la care am fost până acum. Aştept cu nerăbdare şi următoarele Jocuri, dar nu numai. Mai am Mondiale, Europene, tot felul de concursuri internaţionale, la noi în ţară.

Dar am mai spus-o, avem planuri măreţe eu şi cu antrenorii mei. În principiu şi în mare vrem să reuşim să revoluţionăm înotul şi aici mă opresc.

Pentru că după vorbe, trebuie să şi demonstrez. Am spus asta şi îmi place să spun, avem timp, răbdare şi pasiune. Le avem pe toate trei şi doar de astea avem nevoie”, a declarat David Popovici, potrivit Agerpres.

Tânărul a explicat apoi de ce nu a reușit calificarea în semifinalele probei de 50 m liber: „Momentan sunt mai bun la înotul puţin mai lung şi puţin mai de anduranţă. Dar o să mă îmbunătăţesc şi la 50 m. Explozia e una dintre calităţile principale pe care trebuie să le ai la 50, dar cel mai important lucru este să reuşeşti să menţii viteza şi în acelaşi timp să ai control asupra ei. Degeaba dai din mâini, ca un câine turbat, dacă nu faci ceva din asta, dacă nu scoţi ceva din asta. Obosit cred că eram, dar fără să îmi dau seama. Fără s-o simt, fără să înregistreze asta creierul meu. Poate s-a simţit oboseala, poate şi presiunea, habar n-am, dar eu m-am simţit bine. Dar şi-au spus şi ele cuvântul”.

El a ținut să le mulțumească tuturor celor care l-au lăudat și care l-au numit „copilul de aur” sau „fenomenul”: „Le mulţumesc tuturor celor care mă numesc aşa, numai că eu mă percep un simplu puşti, după cum am mai spus, care înoată repede şi căruia îi place să creadă că ştie să vorbească. Dar nu aş fi putut ajunge aici fără suportul tuturor, inclusiv al celor care mă numesc în acest fel”.

Ultima oră
14:28 - Valeriu Gheorghiță: Peste 13.000 de români au făcut doza a treia de vaccin împotriva COVID-19 și peste 25.700 de persoane s-au programat
14:17 - Alexandru Rafila: Ca să poată avea loc Congresul PNL, numărul de cazuri înregistrate în București a fost reportat pentru ziua de luni. Guvernul Cîțu poartă responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla în perioada următoare (VIDEO)
13:53 - Doar 26 de paturi libere la ATI COVID în spitalele din România. Câte locuri sunt în București
13:52 - Raluca Pastramă a primit un inel cu diamante de la iubitul arab. Ce semnifică bijuteria de la Ibrahim
13:43 - Ioana Constantin (PMP): Când se termină aplauzele pentru PNRR, poate răspunde cineva cum de agricultura a fost lăsată pe afară
13:27 - Peste 11.000 de cazuri noi, record absolut de la începutul pandemiei / Alte 208 decese. Una dintre victime, o femeie de 28 de ani, nevaccinată / La ATI sunt internați 1.267 de pacienți cu COVID-19, printre care și 17 minori
13:27 - Chef Adi Hădean, mesaj la finalul sezonului de pe litoralul românesc: „Ăştia-s oamenii pe care nu vreau să-i am oaspeţi şi nici să fiu oaspetele lor”
13:21 - Ariston Genus One, cele mai bune centrale termice pe gaz
13:14 - Camera Deputaților a respins proiectul de lege privind parteneriatul civil
13:13 - Florin Roman: E evident că moțiunea celor de la USR și AUR a fost depusă neregulamentar. Suntem în situația de a avea două moțiuni active la ora actuală în Parlament (VIDEO)