David Popovici, recompensat cu suma de 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru performanța de la Campionatul Mondial de Natație

David Popovici, recompensat cu suma de 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru performanța de la Campionatul Mondial de Natație
David Popovici a dezvăluit motivul pentru care a rămas în România: „Pot face lucruri mult mai bune aici împreună cu echipa mea”. Foto: Hepta - Zuma Press / Mathias Bergeld

Premierul Nicolae Ciucă a luat decizia ca David Popovici să fie recompensat cu suma de 1 milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului, în urma performanțelor sportive la Campionatul Mondial de înot de la Budapesta. Măsura a fost anunțată joi de premierul Ciucă, în cadrul unei declarații de presă în care a anunțat măsurile privind prețurile la carburanți.

David Popovici a stabilit, la Budapesta, noi recorduri mondiale de viteză pentru juniori, la cele două probe la care a fost medaliat.

Tânărul a reușit și să obțină al patrulea timp din istoria natației în ce privește viteza cu care a înotat.

Popovici, în istoria natației la doar 17 ani

David Popovici a obținut, luni, aurul la proba de 200 de metri liber la Campionatul Mondial de Natație. Miercuri, el a câștigat medalia de aur și la proba de 100 de metri liber.

Tânărul a devenit astfel al doilea înotător campion la aceste două probe în cadrul aceleiași ediții de campionat mondial. Primul a fost americanul Jim Montgomery, în 1973.

„Mă bucur că lumea m-a urmărit. Sper că milioane de români m-au susținut și că v-am făcut pe toți mândri”, a spus Popovici, la finalul celei de-a doua probe câștigate.

Urmăriți B1TV.ro și pe