Eduard Novak consideră că „e foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc” la competiții sportive din România

Eduard Novak consideră că „e foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc” la competiții sportive din România
Foto: Eduard Novak / Facebook

Ministrul Sportului, Eduard Novak, consideră că este „foarte normal” să fie intonat imnul așa-zisului Ținut Secuiesc în cadrul competițiilor sportive din România, potrivit Evenimentul Zilei.

Eduard Novak, de părere că „e foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc” la competiții sportive din România

Într-o conferință de presă, ministrul Eduard Novak s-a arătat de părere că „e foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc” la unele competiții sportive din țara noastră.

„Domnul meu, e o regiune unde majoritar se vorbește în limba maghiară, e tradiția noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. E foarte normal să se cânte imnul Ținutului Secuiesc, este respectat și prin Constituție și e tradiția noastră”, a declarat oficialul.

Eduard Novak a fost implicat în mai multe controverse pe perioada mandatului de ministru al Sportului. Provocat de Dan Bucura în studioul B1 TV să recite prima strofă din imnul național al României, el nu a reușit să scoată nici măcar un cuvânt.

Nu a fost singurul moment bizar din mandatul lui Novak, care a intrat într-un conflict deschis cu Federația Română de Rugby și a determinat Federația Română de Hochei pe Gheață să anunțe, recent, că renunță la finanțarea publică, ca formă „extremă de protest față de imixtiunea ilegală și extrem de politizată a conducerii Ministerului Sportului în activitatea FRHG”.

Același Eduard Novak a semnat un ordin făcut praf de Federația Română de Fotbal.

În plus, a fost contestată și atitudinea sa față de mari sportivi români ca Ana Maria Brânză. Recent, el a fost criticat voalat și de sportivele care au scris istorie pentru canotajul românesc, dar care n-au fost întâmpinate de niciun oficial la revenirea în țară.

„Le urăm vacanță plăcută în continuare, să ne urmărească la televizor. Probabil că trebuie mai multe rezultate, iar dacă vom reuși atunci sper că vor face un mic deranj și vor veni aici alături de noi”, a declarat Simona Radiș.

Urmăriți B1TV.ro și pe