Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în urma unui dosar de șantaj

Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în urma unui dosar de șantaj

Atacantul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi în valore de 75.000 de euro, în urma dosarului de șantajare a fostului său coechipier, Mathieu Valbuena, conform publicației lesoir.be.

Pedepse cuprinse între 18 și 2 ani și jumătate de închisoare

Împotriva celorlalți inculpați în dosar, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass şi Karim Zenati, Tribunalul Penal de la Versailles a pronunțat pedepse cuprinse între 18 luni de închisoare cu suspendare și 2 ani jumătate de închisoare cu executare.

Atacantul celor de la Real Madrid, Benzema, a fost acuzat de complicitate în dosarul de șantaj în care este implicat. Benzema l-ar fi determinat pe pe fostul său coechipier, Mathieu Valbuena, să plătească persoanele implicate, altfel acestea ar fi dezvăluit un videoclip intim în care acesta este prezent.

De asemenea, și în 2015, Djibril Cisse şi alte trei persoane erau reținuți într-un alt caz de șantaj care l-ar fi avut ca țintă pe Valbuena, sub același pretext – un videoclip intim în care acesta apare alături de prietena sa. Ulterior, Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină.

Pedeapsa nu o să-l împiedice pe Benzema să revină la echipa Franței

„Karim Benzema s-a implicat personal şi cu insistenţă în încercarea de a-l convinge pe Mathieu Valbuena să-l întâlnească pe omul său de încredere”, a explicat instanţa, potrivit lequipe.fr.

Pedeapsa procurorului pentru Benzema n-ar trebui să-i afecteze revenirea acestuia la echipa Franței, conform Noël Le Graët.