Localnicii din Qatar se plâng de comportamentul fanilor. Care sunt noile restricții impuse suporterilor

Localnicii din Qatar se plâng de comportamentul fanilor. Care sunt noile restricții impuse suporterilor
Foto: Hepta/DPA Images / Adam Davy.

Suporterilor de la Campionatul Mondial din Qatar le este interzis să mai poarte haine tradiționale arăbești în barurile unde se servesc băuturi alcoolice.

Autoritățile se asigură că fanii nu vor putea accesa barurile care servesc alcool dacă poartă haine arăbești. Aceste restricții au apărut în urma plângerilor făcute de qatarezi.

Nu vor să ofenseze localnicii

Localnicii sunt de părere că suporterii nu au respectat credința musulmană deoarece au consumat alcool purtând îmbrăcăminte tradițională.

Consumul de alcool este complet interzis în Qatar, cu excepția câtorva baruri localizate în hoteluri de 4 și 5 stele.

Îmbrăcămintea tradițională arăbească este foarte populară printre suporterii prezenți în Qatar. Robele cele mai populare sunt cele care poartă culorile echipelor prezente la Campionatul Mondial.

„Ne-am gândit că ar fi frumos să celebrăm cultura qatareză purtând hainele lor tradiționale. Nu vrem să supărăm pe nimeni, așa că, atunci când cei de la securitate ne-au cerut să le scoatem, am făcut-o. Pare un lucru foarte mărunt și nu înțeleg de ce unii localnici sunt supărați din această cauză”, a declarat George Franco, un fan portughez prezent în Qatar, conform Daily Mail.

„Ne bucurăm că încearcă să ne îmbrățișeze cultura, dar mi se pare ofensator faptul că poartă hainele noastre tradiționale și beau alcool. Acest lucru nu ar trebui să fie permis”, a explicat Hamad, unul dintre localnicii qatarezi, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe