Portarul României la hochei a jucat cu steagurile Ungariei și așa-zisului Ținut Secuiesc pe cască, la Campionatul Mondial. Se cere demisia lui Eduard Novak de la Ministerul Sportului

Portarul României la hochei a jucat cu steagurile Ungariei și așa-zisului Ținut Secuiesc pe cască, la Campionatul Mondial. Se cere demisia lui Eduard Novak de la Ministerul Sportului
Foto simbol: Pixabay

Toke Zoltan, portar în echipa națională a României de hochei masculin, a purtat o cască pe care erau imprimate drapelul Ungariei și steagul așa-zisului Ținut Secuiesc. Situația a fost remarcată tot la Campionatul Mondial din Slovenia, mai precis la partida pe care a pierdut-o țara noastră în compania selecționatei din Coreea de Sud, scor 1-4, potrivit GSP.ro.

Echipa națională a României de hochei masculin a fost subiectul unor dezbateri aprinse, în condițiile în care la capătul confruntării cu Ungaria, pierdută de asemenea, selecționata noastră ar fi intonat așa-zisul imn secuiesc alături de fanii maghiari. Mai mult decât atât, ministrul Mediului, Tanczos Barna, a fost acuzat că a stat în galeria ungară, o acuzație pe care a negat-o.

La meciul cu Coreea de Sud, portarul României a jucat cu steagurile Ungariei și așa-zisului Ținut Secuiesc pe cască

GSP a remarcat că la partida dintre România și Coreea de Sud a avut loc încă un derapaj, în condițiile în care portarul echipei noastre naționale, Toke Zoltan (27 de ani), avea imprimate pe cască drapelul Ungariei și steagul așa-zisului Ținut Secuiesc.

Președintele Federației Române de Hochei, Alexandru Hălăucă, s-a arătat „mâhnit” și spune că FRH le-a oferit căști, însă portarii preferă să le folosească pe cele de la club. Pe de altă parte, el a atras atenția că „jucătorii nu pot purta pe echipament alte însemne decât cele avizate în manualul competiției”.

Secretarul general al Federației Române de Hochei pe Gheață, Alexandru Nistor, a fost ceva mai vehement și a declarat că, dacă este adevărat, „este o faptă neconceput”.

„Iar domnul ministru Novak, pe care până la un punct îl înțeleg că a încercat să-i apere pe jucătorii proveniți din zona în care și dânsul este născut, după apariția unei astfel de imagini ar trebuie să-și dea imediat demisia din această funcție”, a afirmat Alexandru Nistor, potrivit Prosport.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a devenit subiectul unei controverse și în weekend, când, invitat în platoul B1 TV la „Selectiv” cu Dan Bucura, nu a reușit să recite versuri nici măcar din prima strofă a imnului României. Jurnalistul a oferit mai multe detalii despre momentul revoltător în care a fost implicat oficialul nominalizat în funcție de UDMR.

Urmăriți B1TV.ro și pe