Scott Morrison, omul care a stat în spatele expulzării lui Djokovici din Australia, a devenit „șomer”

Scott Morrison, omul care a stat în spatele expulzării lui Djokovici din Australia, a devenit „șomer”
Scott Morrison, omul care a stat în spatele expulzării lui Djokovici din Australia, a devenit „șomer”. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Tess Derry

În luna ianuarie, lumea sportului a fost marcată de scandalul la ultima ediție a Australian Open. Viza liderului mondial Novak Djokovici a fost anulată „din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, potrivit adevărul.ro.

În acest context, mai mulți politicieni au încercat să-și facă imaginea pe seama unor vedete, însă, pe termen lung, strategia nu a adus rezultatele dorite. Presa australiană a scris că scandalul în care a fost implicat campionul sârb a fost regizat de premierul Scott Morrison.

Imagini pe spatele lui Djokovici

Pentru că a atras antipatia populației prin lockdown-urile repetate, premierul Scott Morrison a folosit scandalul legat de vaccinarea lui Djokovici pentru a arăta australienilor că restricțiile prin care au trecut se aplică și unor vedete internaționale.

În ciuda acestei strategii, Scott Morrison a fost nevoit să-și recunoască sâmbătă înfrângerea în faţa contracandidatului său, Anthony Albanese.

Mai mult decât atât, Albanese a obținut prima victorie pentru Partidul Laburist din ultimii 10 ani.

Motivele expulzării lui Djokovici

„Un star al tenisului mondial poate influenţa oameni de toate vârstele, tineri sau bătrâni, dar poate mai ales pe tinerii şi pe cei impresionabili, îi poate determina să-l imite. Acest lucru nu este fantezist, nu are nevoie de dovezi. Este recunoaşterea comportamentului uman, dintr-o familiarizare modestă cu experienţa umană.

Chiar dacă domnul Djokovic nu câştiga Australian Open, prezenţa lui în Australia, jucând tenis și încurajându-i pe cei care vor să fie ca el, reprezintă o bază raţională pentru ideea că el poate încuraja sentimentele antivaccinare”, se arată în motivarea instanței.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
01:22 - Stelian Tănase, despre cum ajută occidentalii Ucraina: Sunt buni de gură, birocrația se mișcă a dracului de greu. Macron nu e Macron, e Micron, un papagal care nu înțelege că Putin vrea refacerea Imperiului Rus (VIDEO)
00:34 - Stelian Tănase: Știu pe surse că e o decizie și la PNL, și la PSD ca, înainte cu un an de alegeri, să rupă coaliția. La unul din cele două partide au hotărât deja să plece (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Ce trebuie să facem când suntem ținta unui atac energetic (VIDEO)
23:22 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Badic: Tipuri de atacuri energetice și cum se manifestă ele (VIDEO)
22:54 - Anunț surprinzător din Ungaria: Digi Sport 1, 2 și 3 nu vor mai fi disponibile de la 1 iulie
22:37 - Stelian Tănase: PNL așteaptă tot de la Cotroceni. Dacă Iohannis doarme, și siesta la el e o religie, nu se întâmplă nimic / Pe sub masă, PNL și PSD se înțeleg perfect, își impart prada (VIDEO)
22:01 - Ştefan Petreuş, din grupul Frații Petreuș, a murit la 82 de ani. „Ne rămân muzica lor excepţională şi dragostea lor pentru folclorul maramureşean” (VIDEO)
21:36 - Emilia Șercan: Nicolae Ciucă a reușit în instanță să blocheze analiza tezei sale de doctorat. Și-a făcut astfel un mare deserviciu, căci ne-a confirmat tuturor că teza e plagiată (VIDEO)
21:20 - Cacealma rusească: primarii occidentali au vorbit cu un fake al primarului din Kiev
21:03 - Dieta-minune: Cum a reușit Nicoleta Luciu să slăbească 35 de kilograme în doar două luni