Turneul celor Șase Națiuni riscă să devină subiectul unui scandal similar cu cel de la Australian Open. Rugbiștii nevaccinați nu pot juca în Franța

Turneul celor Șase Națiuni riscă să devină subiectul unui scandal similar cu cel de la Australian Open. Rugbiștii nevaccinați nu pot juca în Franța
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Dppi/Jean Catuffe

Jucătorii profesioniști de rugby care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 nu vor putea să evolueze pe tărâm francez în 2022, în contextul în care parlamentul francez a adoptat recent legea permisului vaccinal. Cum Franța are programate partide pe teren propriu cu Italia, Irlanda și Anglia, Turneul celor Șase Națiuni riscă să devină subiectul unei controverse asemănătoare cu cea de la Australian Open.

Turneul celor Șase Națiuni riscă să devină subiectul unui scandal similar cu cel de la Australian Open 2022

Regulile cu privire la sportivii nevaccinați anti-COVID-19 au fost în lumina reflectoarelor în ultimele săptămâni, cu Novak Djokovic expulzat din Australia chiar înainte de debutul primului Grand Slam din 2022, transmite Wales Online.

Legea adoptată recent de parlamentul francez ar urma să intre în vigoare pe 20 ianuarie și aruncă într-o perspectivă incertă și participarea lui Novak Djokovic la al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros.

„Regula este simplă. Permisul sanitar va fi impus, odată ce legea este promulgată, în locații care sunt deja subiectul permisului sanitar”, au explicat oficialii francezi. Permisul sanitar permitea accesul și pe baza unui test negativ.

„Acest lucru se va aplica oricui este spectator sau sportiv profesionist. (…) Acum, în ceea ce privește Roland Garros, acesta va fi în mai. Situația s-ar putea schimba de acum până atunci și sperăm că va fi mai favorabilă”, au adăugat oficialii guvernului de la Paris.

„Deci vom vedea, însă în mod clar nu există nicio excepție”, au subliniat aceștia.

Este neclar deocamdată în ce măsură va fi afectat și Turneul celor Șase Națiuni. Spre exemplu, Henry Slade al Angliei dezvăluise anterior că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

De altfel, într-o intervenție pe B1 TV, comentatorul sportiv Dragoș Suciu a explicat că, deși este o premieră, situația de la Australian Open ar putea să nu fie ultimul scandal de acest gen.

„Djokovic poate să aibă astfel de probleme, referitor la participarea la turnee, și în alte țări. În Statele Unite, de exemplu, se vorbește despre așa ceva. Problemele s-ar putea ca abia acum să înceapă din acest punct de vedere pentru liderul mondial”, mai spunea el, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Urmăriți B1TV.ro și pe