Ford recheamă în service peste 3 milioane de autovehicule. Care este motivul din spatele acestei decizii

Ford recheamă în service peste 3 milioane de autovehicule. Care este motivul din spatele acestei decizii
Ford recheamă în service peste 3 milioane de autovehicule. Care este motivul din spatele acestei decizii. Sursa Foto: Hepta.ro

Compania Ford Motor a transmis miercuri că va rechema la service peste 3 milioane de vehicule pentru a rezolva o problemă legată de transmisie, care poate spori riscul de accidente involuntare, informează AP.

Sunt vizate anumite modele Escape din perioada 2013 – 2019, C-Max din perioada 2013 – 2018, Fusion din perioada 2013 – 2016 Fusion, Transit Connect din perioada 2013 – 2021 şi Edge, din perioada 2015 – 2018, se arată în documentele depuse la Administraţia americană pentru Siguranţa Traficului (NHTSA).

Ford recheamă în service peste 3 milioane de autovehicule

Peste 3 milioane de autovehicule vor fi rechemate la service din cauza unor posibile probleme la airbag-urile Takata, a declarat autoritatea de reglementare a siguranței auto din SUA.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (ANSTA) a transmis că respinge petițiile depuse de Ford și Mazda Motor Corp în 2017, prin care încercau să evite retragerea vehiculelor cu airbag-uri potențial periculoase.

Defectul, care duce în cazuri rare la ruperea airbag-urilor și trimiterea de mici fragmente de metal cu potențial letal a determinat cea mai mare rechemare auto în service din istoria SUA.

Totodată, airbag-urile Takata au provocat moartea a cel puțin 27 de persoane din întreaga lume (18 în Statele Unite) și rănirea altor peste 400 de oameni, potrivit Reuters.

Rechemarea vizează diferite modele Ford Ranger, Fusion, Edge, Lincoln Zephyr / MKZ, Mercury Milan și Lincoln MKX, împreună cu vehiculele Mazda 2007–2009 din seria B. Vehiculele Mazda au fost proiectate de Ford, construite pe aceeași platformă și au folosit aceleași airbag-uri ca și Ranger.

În 2021, Ford a devenit al doilea vânzător de vehicule electrice pe piaţa din SUA, în urma Tesla Inc, datorită succesului Mustang Mach-E, care a avut vânzări de 27.140 unităţi în 2021.

Urmăriți B1TV.ro și pe