Lektri: România va ajunge la 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului

Lektri: România va ajunge la 25.000 de vehicule electrice înmatriculate până la finalul anului

Numărul de vehicule electrice înmatriculate în România a depășit 21.000 de unități, iar până la finele anului estimează atingerea bornei de 25.000 de unități, conform unui studiu realizat de Lektri.co.

România va atinge până la finalul anului pragul de 25.000 de vehicule electrice înmatriculate

În intervalul ianuarie-septembrie 2022 au fost înregistrate 8.375 noi vehicule electrice, cumulând, astfel, un total de 21.258 de unități în România.

„Adoptarea vehiculelor electrice devine o tendință tot mai vizibilă și în rândul românilor, iar creșterea acestei piețe trebuie susținută și de o infrastructură dedicată solidă. Perspectivele sunt optimiste în acest sens (…)”, a declarat Claudiu Suma, CEO al Lektri.

În luna septembrie a fost consemnat cel mai mare număr de mașini electrice din acest an, cu o creștere de peste 250% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, la 1.373 de înmatriculări.

„Piaţa de mobilitate electrică se află într-un proces continuu de evoluţie, cifrele ne demonstrează acest lucru, cu precădere în ultimii doi ani. Adoptarea vehiculelor electrice devine o tendinţă tot mai vizibilă şi în rândul românilor, iar creşterea acestei pieţe trebuie susţinută şi de o infrastructură dedicată solidă. Perspectivele sunt optimiste în acest sens, iar inovaţiile din domeniu ne ajută să menţinem ritmul accelerat de dezvoltare a acestui segment”, a mai transmis Claudiu Suma.

Care sunt cele mai vândute mașini electrice în România

În ceea ce privește topul preferințelor românilor, Dacia Spring se menține pe prima poziție, înregistrând 642 unităţi înmatriculate doar în septembrie, potrivit sursei citate mai sus.

În anul 2022 s-au înregistrat 4.168 de înmatriculări ale mașinilor Dacia Spring, evidențiindu-se astfel o creștere cu aproape 50% faţă de 2021. Pe locul secund urmează Tesla, Model 3, cu 651 de înmatriculări.

VW E-UP a înregistrat 367 de unități noi în 2022, Hyundai Kona – 315, iar Renault ZOE – 230. Top 10 este completat de Tesla Model Y, Skoda Enyaq, Fiat 500, VW ID3, Mercedes-Benz EQA, toate cu peste 100 de exemplare vândute în țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră