Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință

Stelian Bujduveanu: Greva ilegală de la STB a blocat o capitală, iar a negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici. Vom continua reformele din STB cu salariații de bună credință
Foto: Facebook @ Stelian Bujduveanu

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a participat sâmbătă la ședința Consiliului de Administrație al STB, care a decis să nu sancționeze salariații care reiau activitatea începând cu ziua de sâmbătă, 22 ianuarie. Concluzia întâlnirii, spune el, a fost că nu se va negocia cu sindicatul „care a luat ostatic un oraș”, ci cu angajații de bună credință.

Stelian Bujduveanu, despre greva ilegală din STB: „A negocia cu sindicatul este ca și cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici”

Tot sâmbătă seară, primarul general Nicușor Dan anunța că Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate, iar liniile de tramvai 41 și 21 au acum trafic în regim normal.

„Nu negociem cu sindicatul care a luat ostatic un oras! Discutam cu oamenii de buna credinta din STB! Asta a fost concluzia ședinței Consiliului de Administrație al STB – la care am participat, astăzi – și care a decis SA NU SANCȚIONEZE salariații care reiau activitatea începând cu data de 22 Ianuarie 2022. Greva ilegală de la STB a blocat o Capitala iar a negocia cu sindicatul este ca si cum ai negocia cu teroriștii care iau ostatici”, a scris Stelian Bujduveanu, sâmbătă, pe Facebook.

Potrivit viceprimarului, motivele reale ale conflictului dintre sindicatul STB și conducerea societății sunt „opoziția față de procesul de reformă al societății”, respectiv „stoparea furturilor din societate”.

„Sindicatul protejează doar pierderile din STB, nu oamenii! Sindicatul încurajează încălcarea legii, nu reforma societății! Nevoile orașului sunt pe primul loc! Sunt convins ca mulți dintre salariații STB se vor întoarce către interesele orașului și vor debloca Capitala. Au făcut-o deja de azi! Cu acești salariați vom continua reformele din STB, cu acești salariați vom stopa pierderile societății și cu acești salariați vom face transport public de calitate. Cu acești salariați de bună credință, CARE S-AU ÎNTORS deja la munca, vom lucra pentru oameni, nu împotriva lor!”, a conchis viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina